ΣΠΑΡΤΗ. Ξεκίνησε σήμερα Παρασκευή στις 7:00 το πρωί το 35ο Σπάρταθλον από την Ακρόπολη στην Αθήνα!

Φέτος, οι συμμετοχές στον ιστορικό υπερμαραθώνιο ξεπερνούν κάθε προηγούμενο αφού από τον Ιερό βράχο ξεκίνησαν 391 δρομείς από 50 χώρες μεταξύ των οποίων 3 Σπαρτιάτες, ο Παναγιώτης Καραλιάς (Νο 56), ο Κώστας Λαμπρινός (Νο 23) που τερμάτισε το 34ο Σπάραθλον 27ος και ο Νίκος Κωσταρίδης (Νο 44).

Στη φετινή διοργάνωση συμμετέχουν μεγάλοι αθλητές από το χώρο των Υπεραποστάσεων όπως o ιταλός Μarco Bonfiglio, o Ιάπωνας δρομέας Ishikawa yoshihiko που είναι ο Παγκόσμιος πρωταθλητής των 24 ωρών του Belfast, μαζί με τον δεύτερο παγκόσμιο πρωταθλητή του Μπέλφαστ τον Πολωνό αθλητή Bialobrzeski sebastian και ο Joao Oliveira από την Πορτογαλία που έχει κερδίσει το Σπάρταθλον του 2013. Από τις γυναίκες είναι η πρώτη και η δεύτερη Beresnowska και Nivinska και φυσικά η πολύ γνωστή στον χώρο των υπεραποστάσεων Σύλβια Λιούμπικς, η οποία έχει τερματίσει 6 φορές τον αγώνα, εκ των οποίων οι δύο στην πρώτη θέση.

Στον αγώνα παίρνουν μέρος 60 Έλληνες δρομείς, εκ των οποίων 4 γυναίκες, μεταξύ αυτών και η Γεωργία Μήτσιου από την Κοζάνη, η οποία και φέτος θα δώσει την δική της μάχη για τον τερματισμό. Στην κατηγορία των ανδρών το παρών δίνουν και πάλι οι Μάριος Φουρνάρης με 14 τερματισμούς, ο Απολλώνιος Γκόγκος με 13, και ο Βορειοελλαδίτης Γιώργος Κρυστάλλης με 10. Ο Νίκος Σιδερίδης από την Καβάλα, που ήταν ο πρώτος περυσινός Έλληνας δρομέας, θα προσπαθήσει και φέτος να επαναλάβει τον περσυνό του στόχο.

Σε όλο το μήκος της διαδρομής των 246 χιλιομέτρων, υπάρχουν συνολικά 74 σταθμοί ανεφοδιασμού που παρέχουν στους αθλητές νερό, ισοτονικά και τροφή, καθώς και οποιαδήποτε άλλη βοήθεια χρειαστούν.

Φωτό: sparta photography club / spartathlon.gr