ΣΠΑΡΤΗ. Την Κυριακή 1η Οκτωβρίου όλοι οι ποδηλάτες της Σπάρτης, παιδιά, έφηβοι και ενήλικες συμμετέχουν στην μεγάλη ποδηλατοπορεία από τη Σπάρτη στις Αμύκλες. Τίτλος της εκδήλωσης «Η ζωή μου ποδήλατο» που θέλει να καταδείξει την αναγκαιότητα να καθιερωθεί το ποδήλατο ως μέσο τόσο άθλησης όσο και μετακίνησης των Σπαρτιατών. Καταληκτική εκδήλωση του Φεστιβάλ «Σπάρτη Παγκόσμια Πόλη».

Αναμένεται μεγάλη συμμετοχή προκειμένου οι ποδηλάτες της πόλης να:
-Στείλουν μήνυμα ότι έχουν αξίωση το ποδήλατο να καθιερωθεί στην καθημερινότητα της Σπάρτης.
-Να τιμήσουν τον Σπαρτιατικό Σύλλογο που έφερε το ποδήλατο στους ρυθμούς της πόλης και τη Σπάρτη στα υψηλότερα βάθρα του ποδηλατικού αθλητισμού.
-Να στείλουν μήνυμα ότι η ανακύκλωση είναι καθημερινή χρήσιμη και διασκεδαστική διαδικασία.
-Να γνωρίσουν τον χώρο όπου συνυπάρχουν το Ιερό του Αμυκλαίου Απόλλωνα και το εξωκλήσι της Αγίας Κυριακής.
-Να συμπορευτούν με φιλοξενούμενους Σπαρταθλητές και συνοδούς που θέλουν να συμμετέχουν στην ποδηλατοβόλτα.
-Να κερδίσουν ένα ποδήλατο αξίας 250€ και άλλα δώρα με μια διπλόχουφτα καπάκια πλαστικών μπουκαλιών προς ανακύκλωση.
-Να κάνουν μια υπέροχη Φθινοπωρινή βόλτα στη Σπαρτιατική φύση και να απολαύσουν δροσερό χυμό «Λακωνία»

Κατά τη διάρκεια της βόλτας στην είσοδο του Νερόμυλου, στις Αμύκλες, θα γίνει απονομή διακρίσεων στη Διοίκηση και σε Αθλητές του Σπαρτιατικού Γυμναστικού Συλλόγου για την προσφορά τους στον Ποδηλατικό Αθλητισμό. Συγκεκριμένα, θα λάβουν τιμητική διάκριση ο πρόεδρος του Σπαρτιατικού Σπύρος Παυλάκος, ο υπεύθυνος Τομέα Ποδηλασίας και Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας Παναγιώτης Πριστούρης, ο βετεράνος ποδηλάτης Παναγιώτης Καρούνος και οι πρωταθλητές και 6οι στην Παγκόσμια Κατάταξη Πίστας Εφήβων 2017 Bασίλης Δημητρόπουλος και Δημήτρης Χριστάκος.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης στον Νερόμυλο, μικροί και μεγάλοι ποδηλάτες θα συμμετέχουν σε κλήρωση για ένα ποδήλατο και άλλα δώρα αφού προηγουμένως έχουν λάβει μέρος σε δρώμενο για την ανακύκλωση.

Κάθε ποδηλάτης εισφέρει μια διπλόχουφτα πλαστικά καπάκια από μπουκάλια νερού και αναψυκτικών προκειμένου να ολοκληρωθεί το σχήμα ενός ποδήλατου… της ανακύκλωσης. Εφόσον δημιουργηθεί το ποδήλατο της ανακύκλωσης από τα αναγκαία καπάκια τότε θα γίνει η κλήρωση των δώρων. Πρόκειται για ένα Ποδήλατο αλουμινίου της Ν. Μανιατόπουλος αξίας 250€ και άλλα δώρα σχετικά με το ποδήλατο.

Οι ποδηλάτες θα συνεχίσουν για τον χώρο του Αμυκλαίου Απόλλωνα και του εξωκκλησιού της Αγίας Κυριακής στις Αμύκλες όπου θα γίνει σύντομη ξενάγηση.

Στην Ποδηλατοπορεία από Σπάρτη προς Αμύκλες μπορούν να συμμετέχουν και συνοδοί των Σπαρταθλητών με ποδήλατα που θα παρέχει ο Σπαρτιατικός Γυμναστικός Σύλλογος.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας.
Συμμετέχουν ποδηλατικές ομάδες Ενοριών της Σπάρτης και των περιχώρων.
Το οργανωτικό μέρος έχει αναλάβει ο Σπαρτιατικός Γυμναστικός Σύλλογος – Τμήμα Ποδηλασίας σε συνεργασία με την ομάδα 3Π.

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη. Δεν πρόκειται για αγώνα αλλά για ποδηλατοβόλτα.
Συμμετέχουν παιδιά (άνω των 8 ετών με συνοδεία κηδεμόνα) και ενήλικες.
Η χρήση κράνους προαιρετική.

Η εκκίνηση θα γίνει την Κυριακή 1 Οκτωβρίου ώρα 10:45 το πρωί από την Κεντρική Πλατεία της Σπάρτης. Η διαδρομή περνά από Χατίπι, Καλάμι, Γούναρι, Νερόμυλο, Αμύκλες, Ριζά, Αγία Κυριακή, Καλογωνία, Ε.Ο. Γυθείου – Σπάρτης, Κ. Παλαιολόγου. Άφιξη στην κεντρική πλατεία περίπου 13:00.