Άλλη μια μεγάλη εμφάνιση πραγματοποίησε η Μαρία Σάκκαρη στη Wuhan της Κίνας, για να υπερκεράσει και το εμπόδιο της Elena Vesnina, με 7-6 (6), 7-5.

Ήταν μια μεγάλη μάχη για την 22χρονη Ελληνίδα τενίστρια, που μπορεί να κέρδισε και τα 2 σετ της αναμέτρησης, αλλά χρειάστηκε 2 ώρες και 3 λεπτά για να το καταφέρει. Έφτασε τα 6 κερδισμένα σετ στη σειρά, αφού είχε αποκλείσει με ανατροπή στα σετ την Yulia Putintseva στον 1ο γύρο της Premier 5 διοργάνωσης, ενώ στη συνέχεια κέρδισε χωρίς να χάσει σετ τη Wozniacki, No. 6 στην παγκόσμια κατάταξη!

Οι αγώνες της Μαρίας Σάκκαρη στη Wuhan της Κίνας, μεταδίδονται ζωντανά και αποκλειστικά σε HD, από το COSMOTE SPORT 6 HD.

Στον σημαντικότερο προημιτελικό που έχει προκριθεί ποτέ, η Μαρία θα αντιμετωπίσει μια εκ των Alize Cornet και Varvara Lepchenko. Θυμίζουμε πως τη Γαλλίδα την είχε κερδίσει στον 2ο γύρο του Australian Open στις αρχές της χρονιάς, ενώ η Lepchenko, που είναι μια επίσης πολύ δυνατή αντίπαλη, έχει ξεκινήσει την προσπάθειά της στη Wuhan από τα προκριματικά, όπως και η Μαρία.

Και στα δυο σετ έγινε μεγάλη μάχη από τις δυο τενίστριες, με την πιο έμπειρη Ρωσίδα, που είναι στο Νο. 16 του ταμπλό στα 31 της χρόνια και έχει φτάσει έως το Νο. 13 της παγκόσμιας κατάταξης, να έχει αρκετές ευκαιρίες για να πάρει την πρόκριση.

Στο εναρκτήριο σετ, οι δυο παίκτριες αντάλλαξαν από 2 break, αξιοποιώντας αμφότερες όλες τις ευκαιρίες τους.

Η Vesnina «έσπασε» για 2η φορά το σερβίς της Ελληνίδας στο 11ο game και προηγήθηκε με 6-5, όμως η Μαρία αρνήθηκε να παραδοθεί και με άμεση απάντηση έστειλε το σετ στο tie-break.

Και εκεί η 31χρονη Ρωσίδα έδειχνε να έχει το πάνω χέρι και είχε την περισσότερη ώρα το προβάδισμα, ενώ έφτασε και πρώτη στο set point, όταν προηγήθηκε με 6-5. Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια ωστόσο είχε τον τελευταίο λόγο, έσβησε το set point και τελικά πήρε τους 3 τελευταίους πόντους του σετ, για να το κατακτήσει σε κάτι λιγότερο από 1 ώρα.

Ακόμα πιο εντυπωσιακή ήταν η επιστροφή που πραγματοποίησε η Σάκκαρη στο 2ο σετ, στο οποίο υπέστη ένα γρήγορο break και έμεινε πίσω με 1-4. Μείωσε προσωρινά σε 3-4, αλλά ένα νέο break από τη Vesnina, έφερε ξανά τη Ρωσίδα σε θέση ισχύος. Ήταν 2 πόντους μακριά από το σετ στο 9ο game, όταν ήταν μπροστά με 5-3, η Μαρία όμως έκανε ξανά το break back και μείωσε σε 5-4.

Στη συνέχεια η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ισοφάρισε, ενώ στο 11ο game έκανε άλλο ένα break για να αιφνιδιάσει τη Vesnina, που είχε αποσυντονιστεί. Με μεγάλη ψυχραιμία, για άλλο ένα παιχνίδι η Μαρία διαχειρίστηκε άψογα την κατάσταση και σέρβιρε επιτυχημένα για το 7-5, για να κατακτήσει και το 2ο σετ και να πετύχει άλλη μια σπουδαία νίκη, σε κάτι περισσότερο από 2 ώρες.

Από το Νο. 80 της παγκόσμιας κατάταξης, η Σάκκαρη κατάφερε να αποκλείσει ήδη τρεις παίκτριες από το Top 50, εκ των οποίων οι δυο ήταν Top 25 παίκτριες και η μια Top 10. Συνολικά έχει 5 νίκες αυτή την εβδομάδα στη Wuhan, διανύοντας την πιο επιτυχημένη πορεία της στο tour της WTA.

Με τη σημερινή νίκη της, εξασφαλίζει ένα ακόμα μεγαλύτερο άλμα στην παγκόσμια κατάταξη της WTA, περίπου 20 θέσεων, που σημαίνει πως είναι πολύ κοντά στην πρώτη της είσοδο στο Top 60! Είναι πλέον και μαθηματικά επιβεβαιωμένο πως θα βρίσκεται στο Νο. 63 ή ψηλότερα, ενώ μπορεί να βρεθεί ακόμα και στο Νο. 59, χωρίς να πετύχει άλλη νίκη στο τουρνουά της Wuhan.

Με Cornet στα προημιτελικά η Σάκκαρη!
Η Alize Cornet πήρε το τελευταίο εισιτήριο των προημιτελικών του Wuhan Open και θα είναι η παίκτρια που θα αντιμετωπίσει η Μαρία Σάκκαρη, σε έναν πολύ μεγάλο αγώνα, που θα μεταδώσει ζωντανά και αποκλειστικά την Πέμπτη το μεσημέρι το COSMOTE SPORT 6 HD.

Πηγή: tennisnews.gr