ΣΠΑΡΤΗ. Την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου το απόγευμα, στον φιλόξενο χώρο του Νερόμυλου πραγματοποιήθηκε μια πολύ όμορφη εκδήλωση, ένα παιδικό αντάμωμα γεμάτο παράδοση και ζωντάνια!

Στα πλαίσια του Φεστιβάλ «Σπάρτη. Παγκόσμια Πόλη» έγινε η εκδήλωση «Τα παιδία παίζει». Παιδιά και νέοι πλημμύρισαν τον χώρο. Ενημερώθηκαν από το περίπτερο του Γραφείου Νεότητας της Ι. Μ. Μ. Σ. αλλά και από τις Εθελόντριες του Ε.Ε.Σ. για αντίστοιχα θέματα.

Τα Παιδικά τμήματα του Λαογραφικού Χορευτικού Συλλόγου Σπάρτης, του Ομίλου Διάδοσης Παραδοσιακών Χορών κι Εθίμων «Η Πυρρίχη», της Χορευτικής Ομάδας Θεραπνών και του Λυκείου των Ελληνίδων Σπάρτης παρουσίασαν ένα χορευτικό αφιέρωμα απ’ όλη την Ελλάδα και συγκίνησαν μικρούς και μεγάλους!
Μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Ευσταθίου μετέφερε ο πατέρας Θεόφιλος.

Τα παιδιά ντυμένα με παραδοσιακές ενδυμασίες απέδωσαν άριστα και καταχειροκροτήθηκαν.
Για πρώτη φορά οι Χοροδιδάσκαλοι βρέθηκαν μαζί, γιατί όπως ελέχθη αυτά που τους ενώνουν είναι μεγάλα, πολλά και σημαντικά σε σχέση με αυτά που ενδεχομένως τους χωρίζουν.

Αμέσως μετά, η μπάντα Χοές απέδειξε πόσο «γόνιμα» μπορεί να συνδυαστεί το παρόν με το παρελθόν, η παράδοση με την έμπνευση και τη νέα δημιουργία!

Στο χώρο που λειτουργούσαν Εκθέσεις Βιβλίου, Φωτογραφίας, Αγιογραφίας, Ιστορικής και Παραδοσιακής Λακωνικής ενδυμασίας και Εκθετήριο Τυποποιημένων και Διακεκριμένων Λακωνικών προϊόντων, βρέθηκαν εκατοντάδες πολίτες.

Στο τέλος οι εταιρείες: Τσικάκης - Γιαννόπουλος, Αρτοποία Αφοί Μάζη, Λακωνική (Τροφίμων), Χυμοί Λακωνία, Λαβιογάλ, "Μποστάνι" Λαμπράκος και Νερόμυλος πρόσφεραν δείπνο στα παιδιά που χόρεψαν.

[ Οι χρήσιμες συμβουλές του ΕΕΣ σε προσεχές ειδικό θέμα]

Φωτο: Ηλίας Περγαντής, Sparta Voice, Krokeai.gr, imms.gr., notospress.gr, Youknow.gr