ΣΠΑΡΤΗ. Εξαιρετικά εύστοχη και στρατηγικής σημασίας η πρωτοβουλία του «Λεωνίδα Σπάρτης» να σχεδιάσει και να δρομολογήσει το Φεστιβάλ « Σπάρτη. Παγκόσμια Πόλη». Με τη δημιουργία, το 2017, τμήματος Πολιτισμού, ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Σύλλογος «Λεωνίδας» Σπάρτης φέρνει έναν νέο θεσμό για τον Πολιτισμό, τον Τουρισμό, τη Παραγωγή και την Εκπαίδευση που στόχο έχει να στηρίξει και να αναδείξει την πόλη και την κοινωνία της.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο «Λεωνίδας» μας ξαφνιάζει ευχάριστα, όπως πριν από λίγους μήνες με τη φιλοξενία της ομάδας Παλαιμάχων της Μπαρτσελόνα.
Πρόκειται για ένα Σύλλογο με ιστορική διαδρομή αλλά και σκοπό να συμβάλει στην προσπάθεια ανασύνταξης και ανάπτυξης της Σπάρτης και της ευρύτερης περιοχής του Δήμου.

Εντοπίζει τις δράσεις του εκεί όπου υπάρχει κενό ή έλλειμμα και πάντα καλεί σε συνεργασία φορείς και πολίτες σε μια συλλογική προσπάθεια.
Με την τέλεση του Φεστιβάλ «Σπάρτη. Παγκόσμια Πόλη» θεμελιώνει έναν σημαντικό θεσμό που φέρει την σφραγίδα του και που στοχεύει στην ενεργοποίηση και αγαστή συνεργασία όλων των δυνάμεων της πόλης. Mετά την Ι. Μ. Μονεμβασίας και Σπάρτης, η Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας είναι ο πρώτος φορέας που ένιωσε και στήριξε την σημαντική αυτή πρόταση και τέθηκε μπροστά στη συνδιοργάνωση.
Όπως δηλώνει ο πρόεδρος του «Λεωνίδα» Χρ. Αλεξάκος «το Φεστιβάλ του 2018 θα είναι πιο εύστοχο, πιο αποτελεσματικό και πιο μεγάλο». Άλλωστε σε αυτό θα ενταχθεί και ο τομέας του Αθλητισμού, όπου ήδη ο «Λεωνίδας» έχει παράδοση.

Φωτο: Ηλίας Περγαντής, Sparta Voice, Krokeai.gr, imms.gr., notospress.gr