Αιρετοί του Δήμου Σπάρτης στο Φεστιβάλ της πόλης

ΣΠΑΡΤΗ. Το Φεστιβάλ «Σπάρτη. Παγκόσμια Πόλη» δείχνει ότι εδραιώνεται ως θεσμός της πόλης με τεράστιες προοπτικές και δυναμική. Ο Δήμος Σπάρτης ασφαλώς κι έχει ρόλο και θέση σε ένα Φεστιβάλ για την Σπάρτη. Αν και δειλά τελικά η Δημοτική Αρχή έθεσε το Φεστιβάλ υπό την αιγίδα της και τελικά δικαιώθηκε. Χαρακτηριστική είναι η παρουσία και θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης κ. Σπύρου Μοιράγια που παραβρέθηκε στα εγκαίνια του Φεστιβάλ κι εκπροσώπησε την πόλη.
Ο Πρόεδρος αναφέρθηκε στην ανάγκη να προχωρήσουμε όλοι μαζί με σύνεση και σχέδιο. Ανέφερε: «Το εγχείρημα πέτυχε. Αυτό δείχνει η συμμετοχή του κόσμου. Η κοινωνία όχι μόνο της Σπάρτης αλλά του Νομού άρχισε να γκρεμίζει το «εγώ». Αυτό εμείς οι αιρετοί και θεσμικοί παράγοντες πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε… και να βαδίζουμε προς αυτή την κατεύθυνση. Να βάλουμε μπροστά το «εμείς». Με σοφία, πίστη και αγ΄παη σίγουρα υπάρχει ελπίδα… Συγχαίρω τους εμπνευστές αυτής της προσπάθειας και όλους όσους συνέβαλαν στην υλοποίηση του Φεστιβάλ». Απευθυνόμενος μάλιστα στον Περιφερειάρχη ανέφερε: «Πέτρο, η Σπάρτη είναι η Ναυαρχίδα της ανάπτυξης της Πελοποννήσου…»

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κ. Μοιράγιας αντελήφθη αμέσως και τη σημασία και τη δυναμική του Φεστιβάλ και με την παρουσία του κατέταξε και τον Δήμο Σπάρτης στους φορείς που στηρίζουν τον θεσμό. Άλλωστε και η ιδεολογική θέση του κ Μοιράγια και η αντίληψη του για εξωστρέφεια και ανάπτυξη σχέσεων με τις αδελφές πόλεις όσο και η εναλλακτική του νοοτροπία βρήκαν στο Φεστιβάλ πρόσφορο έδαφος.

Κάτι ανάλογο συνέβη με τον αντιδήμαρχο Σπάρτης κ. Χρήστο Πλειώτα ο οποίος συντόνισε μια από τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ στον κήπο του Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης που αφορούσε τους αρχαίους Σπαρτιάτες. Επιπρόσθετα ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Αλληλεγγύης και Πρόνοιας κ. Θέμης Πατσιλίβας έδωσε δυναμικό παρόν συμμετοχής. Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Σταύρος Αργειτάκος παρευρέθη στα εγκαίνια καθώς και ο δημοτικός σύμβουλοι Σπάρτης.

Να σημειωθεί ότι εκ των πρωτεργατών του Φεστιβάλ είναι ο επικεφαλής της «Ελπίδας» δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης του Δήμου Σπάρτης κ. Χρήστος Αλεξάκος.

Φωτο: Ηλίας Περγαντής, Sparta Voice, Krokeai.gr, imms.gr., Youknow.gr, notospress.gr