ΛΑΚΩΝΙΑ. Με μια επιστολή που κυριολεκτικά κατακεραυνώνει τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας Π. Νταλιάνη, απευθύνονται, με σκοπό να ενημερώσουν, στους συναδέλφους τους τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Λακεδαίμονος «Ο Πλήθων» Ελένη Δαράκη και Αντώνης Κοκκονός.

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Αγαπητοί/ες συνάδελφοι/ισσες,
ευχόμαστε σε όλες και σε όλους/ες καλή, δημιουργική και αποδοτική σχολική χρονιά, με ιδιαίτερες ευχές στους/στις νέους/ες Διευθυντές/ντριες των σχολικών μονάδων για επιτυχία στο έργο τους και επίτευξη των οραμάτων τους για τη σχολική κοινότητα που καλούνται να υπηρετήσουν.

Δυστυχώς όμως, για μια ακόμα σχολική χρονιά, τα προβλήματα είναι μπροστά μας και όλο διογκώνονται, με πρώτιστα τις αντιεκπαιδευτικές πολιτικές ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τις χιλιάδες ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς, με τη χρόνια αδιοριστία των άνεργων εκπαιδευτικών.
1)Το πρόσφατο Π.Δ. 79/2017
Μέσα στο καλοκαίρι και χωρίς την ύπαρξη έστω στοιχειώδους δημοσίου διαλόγου και διαβούλευσης με την εκπαιδευτική κοινότητα, ο Υπουργός Παιδείας με νομοθετική πρωτοβουλία κατήργησε τα Π.Δ. 200 και 201/1998 και τα αντικατέστησε με το Π.Δ. 79/2017 εις βάρος των διεκδικήσεων των εκπαιδευτικών και της εκπαιδευτικής κοινότητας, με μόνο σίγουρο, ότι θα πάψει πλέον και η παραμικρή - ρομαντική πλέον- προσδοκία πως όλοι/ες οι εκπαιδευτικοί θα βρίσκονται στη θέση τους την 1η κάθε Σεπτεμβρίου.
Συγκεκριμένα:
-Παραμένει προαιρετική η φοίτηση των προνηπίων (ηλικίας 4-5 ετών) στο
Νηπιαγωγείο.
-Ο ελάχιστος αριθμός νηπίων/προνηπίων εκτινάσσεται από τον ελάχιστο αριθμό 7 που ίσχυε, στο διπλάσιο, με συνέπεια για τη δημιουργία τμήματος να απαιτούνται 14 νήπια/προνήπια.
-«Προάγει» το θεσμό του «Νέου» Τύπου Ολοήμερου του πρώην Υπουργού
Παιδείας, κ. Φίλη -που στόχευσε στην ισοπεδωτική εξίσωση προς τα κάτω (π.χ. κατάργηση των σχολείων ΕΑΕΠ)- θεσμοθετώντας το πλέον όχι με απλή Υπουργική Απόφαση αλλά με Προεδρικό Διάταγμα.
-Οι εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων ΠΕ 08, ΠΕ 11, ΠΕ 19-20, ΠΕ 32, κ.λπ. δεν είναι
εξασφαλισμένο ότι θα στελεχώνουν τις σχολικές μονάδες, γι’ αυτό αναφέρεται ρητά ότι μπορούν τα διδακτικά αντικείμενα αυτών των ειδικοτήτων να ανατίθενται σε δασκάλους/ες.
-Δημιουργεί το θεσμό 3/μελούς επιτροπής για την «εξοικονόμηση»
εκπαιδευτικών και φυσικά για τη διαιώνιση της αδιοριστίας των εκπαιδευτικών, αφού η επιτροπή αυτή θα έχει την ευθύνη «μετακίνησης» μαθητών/τριών από τα όρια του σχολείου που ανήκαν σε άλλο, με την αιτιολογία ότι το αρχικό σχολείο έχει υπερβεί τον αριθμό των 25 εγγεγραμμένων μαθητών/τριών.
-Απαξιώνεται ακόμα περισσότερο ο θεσμός της Ειδικής Αγωγής και αντί να ιδρύει και να στελεχώνει τα Τμήματα Ένταξης, δημιουργεί το θεσμό της σχολικής περιφέρειας Τμημάτων Ένταξης, όπου θα υπάρχει 1 Τμήμα Ένταξης ανά 5 σχολεία.
-Επανέρχεται η αριστεία ως ρετσινιά του πρώην Υπουργού Παιδείας, κ. Μπαλτά, με τον τρόπο επιλογής σημαιοφόρων στην ΣΤ τάξη, κατόπιν κληρώσεως –όπως λέμε κλήρωση τύπου «λαχείου»;;;
2) Οι λεγόμενοι «Ανεξάρτητοι» υπέρ της ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ!
ΝΑΙ στην ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ των εκπαιδευτικών είπαν με ένα στόμα οι λεγόμενοι «Ανεξάρτητοι» της Λακωνίας στις πρόσφατες κρίσεις για την επιλογή Διευθυντών/ντριών σχολικών μονάδων.
Όταν, όμως, Διευθυντής περιφερειακού σχολείου της περιοχής μας ανέφερε στο Σύλλογο Διδασκόντων περί αξιολόγησης, τότε έσπευσε μέλος του Συλλόγου Διδασκόντων και υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο των λεγόμενων «Ανεξάρτητων» να «ρητορεύσει» περί των αγώνων έχουν δώσει οι λεγόμενοι «Ανεξάρτητοι» για τη μη εφαρμογή της Αξιολόγησης!
-Μήπως ξεχνάει -ή μήπως δεν τον πληροφόρησε κανείς τον εν λόγω εκπαιδευτικό- ότι η παράταξή του, δηλαδή οι λεγόμενοι «Ανεξάρτητοι», εφήρμοσαν την αξιολόγηση στην πράξη στις πρόσφατες επιλογές στελεχών;
-Μήπως ξεχνάει -ή μήπως δεν τον πληροφόρησε κανείς- ότι η Πρόεδρος του Συλλόγου και αιρετό μέλος στο Π.Υ.Σ.Π.Ε. Λακωνίας, κ. Κονδυλία Σαρακίνη, επέδειξε προσωπική εμπάθεια έναντι συγκεκριμένων υποψηφίων
Διευθυντών/ντριών και με απύθμενο θράσος τους/τις αξιολόγησε ακόμη και με βαθμολογία 5,80;
-Μήπως ξεχνάει –ή μήπως δεν τον πληροφόρησε κανείς- ότι η Πρόεδρος του Συλλόγου και αιρετό μέλος στο Π.Υ.Σ.Π.Ε. Λακωνίας, κ. Κονδυλία Σαρακίνη, μαζί με τον κ. Νταλιάνη, είναι μέλη των λεγόμενων «Ανεξάρτητων»;
Αν εσείς το ξεχνάτε, κ. συνάδελφε των λεγόμενων «Ανεξάρτητων», το θυμόμαστε όλοι εμείς, όταν ανακαλούμε στη μνήμη μας τους πύρινους λόγους κατά της αξιολόγησης που εκστόμιζαν όλοι/ες εκείνοι/ες που έχουν αναλάβει συνειδητά - χρόνια τώρα- να διχάσουν τους/τις εκπαιδευτικούς του νομού μας!
3) Περί της διαδικασίας επιλογής Διευθυντών/τριών ...
Σε ασυγκράτητα γέλια ξέσπασαν οι εκπαιδευτικοί του νομού μας με τα χάλια του Π.Υ.Σ.Π.Ε. Λακωνίας για την επιλογή Διευθυντών/ντριών, όταν έμαθαν τα αποτελέσματα της βαθμολογίας από τη συνέντευξη. Ιδού μερικά τραγελαφικά που απαξίωσαν ιστορικά το συλλογικό όργανο στο νομό μας, με αποτέλεσμα να μην το εμπιστεύεται πλέον ΚΑΝΕΙΣ για τις κρίσεις του. Ενδεικτικά:
-Υποψήφιος/α που ήταν πρώτος στην αντικειμενική μοριοδότηση των μετρήσιμων προσόντων, βαθμολογήθηκε με το μικρότερο βαθμό έναντι όλων των άλλων υποψηφίων. Σημειώνουμε δε, ότι στο τέλος ήρθε πάλι πρώτος στη συνολική μοριοδότηση -μα καλά τόση εμπάθεια στο πρόσωπό του!!!
-Για υποψήφιους/ες που είχαν την ίδια μοριοδότηση βάσει των αντικειμενικά μετρήσιμων προσόντων τους, μετά τη διαδικασία της συνέντευξης, ανατράπηκε η αρχική και αντικειμενική κατάταξή τους, γεγονός που καθόρισε και την τελική επιλογή των σχολείων στα οποία τοποθετήθηκαν.
-Υποψήφιος/α υπέβαλε αίτηση εξαίρεσης για τον Πρόεδρο του Π.Υ.Σ.Π.Ε., κ. Νταλιάνη Πέτρο, και οι «βαθείς γνώστες» της διοίκησης και της νομοθεσίας του Π.Υ.Σ.Π.Ε ρωτούσαν την Περιφέρεια τι να πράξουν! Ένα ανεξάρτητο δηλαδή όργανο για τη λήψη αποφάσεων, όπως είναι το Υπηρεσιακό Συμβούλιο, το μετέτρεψαν σε υποχείριο της Περιφερειακής Διεύθυνσης!!! Τελικά την απέρριψαν –κατά πλειοψηφία- αν και υπάρχει σχετική νομολογία -δηλαδή δεδικασμένο- την οποία ο/η υποψήφιος/α τους την παρέθετε!
-Υποψήφιος/α -λένε για τον Αντιπρόεδρο του Συλλόγου μας, αλλά εμείς δεν το πιστεύουμε- σε ερώτηση μέλους του Π.Υ.Σ.Π.Ε. κατά τη διαδικασία της συνέντευξης, απάντησε: «Δε γνωρίζω!». Μπράβο για την τιμιότητα της απάντησης του/της υποψηφίου/ίας! Έσπευσε, όμως, ο ομοϊδεάτης του/της και μέλος του ΠΥΣΠΕ, κ. Κωνσταντίνος Βαλκανάς, -δοτούς αυτούς τους λέγανε οι λεγόμενοι «Ανεξάρτητοι» παλιότερα- μεσούσης της συνέντευξης να επαινέσει τον υποψήφιο για το θάρρος του επιχειρώντας, έτσι, να επηρεάσει τα υπόλοιπα μέλη του συλλογικού οργάνου.
Εννοείται ότι στη συνέχεια τον βαθμολόγησε με 7,90 (με άριστα το 8,00)!
Συμπέρασμα: Αμείβεσαι πλουσιοπάροχα ακόμα και αν δεν γνωρίζεις την απάντηση στις ερωτήσεις του «ανεπηρέαστου» Υπηρεσιακού Συμβουλίου, αρκεί να είσαι των λεγόμενων «Ανεξάρτητων», άλλως να ανήκεις στην ομάδα του κυρίου Πέτρου!
Η αυθαιρεσία, η περίσσεια εμπάθεια, ο ερασιτεχνισμός του Διευθυντή Εκπαίδευσης και Προέδρου του Υπηρεσιακού Συμβουλίου, κ. Πέτρου Νταλιάνη, σε συνδυασμό με την πρόδηλη άγνοια των νομοθετικών διατάξεων, καταδεικνύεται και από τα παρακάτω:
-Όρισε το ελάχιστο διάστημα των μόλις 2 ημερών για την υποβολή ενστάσεων, αν και ο νομοθέτης -πολύ σοφά- ορίζει τις 3 ημέρες, με συνέπεια να εξαναγκάσει πολλούς/ές υποψηφίους/ες να μην προλάβουν να συγκροτήσουν τα επιχειρήματα ενστάσεων και συνεπώς να μην υποβάλλουν τις ενστάσεις τους.
-Εισηγήθηκε να μην αναγνωριστεί αυτόνομη διδασκαλία σε Α.Ε.Ι. 23 ακαδημαϊκών εξαμήνων -κατά νόμο απαιτείτο μόνο 1 εξάμηνο για τη μοριοδότηση με 1 μονάδα-ενώ στη συνέχεια, όταν ο/η υποψήφιος υπέβαλε ένσταση κατά της αποφάσεως, η ένσταση απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία μετά από εισήγηση του κ. Πέτρου Νταλιάνη, με την «αιτιολογία» ότι ο/η υποψήφιος/α δεν είχε υποβάλλει παράλληλα και άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου στο Α.Ε.Ι., δικαιολογητικό που δεν προβλέπεται από το σχετικό Ν.4473/2017, αλλά μηχανεύτηκε ο κ. Πέτρος Νταλιάνης, καταστρατηγώντας τη νομοθεσία, την οποία όφειλε ρητά να εφαρμόσει.
Αλλά τα ευτράπελα συνεχίζονται!
-Όταν κάποιο μέλος του Υπηρεσιακού Συμβουλίου έκανε την πρόταση να επικοινωνήσει το Συμβούλιο με τον υποψήφιο -όπως άλλωστε επιβάλλεται σε ανάλογες περιπτώσεις, προκειμένου να μην αδικηθεί ο/η υποψήφιος/α- ο κ. Νταλιάνης αρνήθηκε προβάλλοντας το «επιχείρημα» -άκουσον, άκουσον!!!- ότι «ήταν περασμένη η ώρα και δεν ήθελε να ανησυχήσουν τον υποψήφιο»(!!!), μεθόδευση που παραβιάζει ευθέως και προφανώς τις αρχές της καλής πίστης και των χρηστών ηθών, αλλά και των κανόνων της χρηστής διοίκησης και της ακρόασης των διοικουμένων.
-Κατόπιν εισηγήσεως του Προέδρου, κ. Πέτρου Νταλιάνη, αναγνωρίστηκε κατά πλειοψηφία σε υποψήφιο 0,30 μονάδες διοικητικής υπηρεσίας σε ολιγοθέσιο δημοτικό σχολείο όχι βάσει εγγράφου που τον όριζε στη θέση του Προϊσταμένου το Π.Υ.Σ.Π.Ε., αλλά βάσει –άκουσον, άκουσον!!!- κάποιας λέει μισθοδοτικής κατάστασης που βρέθηκε, παραβιάζοντας έτσι ευθέως τη νομοθεσία. Όμως, με την απόφαση αυτή, ο εν λόγω υποψήφιος υπερσκέλισε κατά δύο θέσεις έτερους/ες υποψηφίους/ες του, καταλαμβάνοντας έτσι ανώτερη θέση από αυτή που του ανήκε βάσει της νομοθεσίας.
Οι «επαναστάτες» θεσιθήρες συνδικαλιστές των λεγόμενων «Ανεξάρτητων» που μας πουλούσαν τόσα χρόνια «επαναστατικότητα» και «αριστεροφροσύνη» και τώρα έχουν καταλάβει αναξιοκρατικά θέσεις μελών στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο, κατά τη διάρκεια των συνεντεύξεων των υποψηφίων Διευθυντών/ντριών έφτασαν σε τέτοιο σημείο εμπάθειας και παρακμής που έχασαν ακόμα και την όποια αξιοπρέπεια ή το όποιο φιλότιμο τους είχε απομείνει.
Αγαπητές/οι συνάδελφοι,
Παρ’ όλα αυτά, χρειάζεται να συγχαρούμε τον αναπληρωτή αιρετό της παράταξης «Μαχόμενη Εκπαίδευση», νηπιαγωγό Γιώργο Μπαγιώκο, ο οποίος με το ήθος που τον διακρίνει επιχείρησε απεγνωσμένα να διασώσει την όποια αξιοπρέπεια και το όποιο κύρος μπορούσε να απομείνει στο Π.Υ.Σ.Π.Ε. Λακωνίας κατά τη διαδικασία για την επιλογή Διευθυντών/ντριών και τον επαινούμε για το θάρρος της στάσης του!
Σε προηγούμενο ενημερωτικό μας, είχαμε ρωτήσει το Διευθυντή Εκπαίδευσης και Πρόεδρο του Υπηρεσιακού Συμβουλίου, κ. Πέτρο Νταλιάνη, αν αναλαμβάνει προσωπικά και ακεραίως το βάρος της ευθύνης να ακυρωθούν οι τοποθετήσεις στο νομό μας λόγω αυτής της έκνομης μοριοδότησης, καθώς η εισήγηση προς το Π.Υ.Σ.Π.Ε. είναι αρμοδιότητά του. Αναρωτιόμαστε, ωστόσο, γιατί με την αποδοχή της εν λόγω μοριοδότησης επέλεξε να σύρει τα εκπαιδευτικά πράγματα του νομού μας σε μια δικαστική περιπέτεια ακυρωτικών διαδικασιών, αναστατώνοντας και διασύροντας την εκπαιδευτική κοινότητα και δημιουργώντας διχασμούς και έριδες μεταξύ των εκπαιδευτικών;
Αλλά δυστυχώς ή ευτυχώς, για μια ακόμα φορά και ο νόμος Γαβρόγλου για την επιλογή στελεχών θα κριθεί αντισυνταγματικός -όπως τόσοι άλλοι νόμοι των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το 9/μηνο που μας πέρασε- καθώς δεκάδες υποψήφιοι/ες Διευθυντές/ντριες που δεν επελέγησαν έχουν ήδη αυτή τη στιγμή που γράφουμε προσφύγει στα διοικητικά εφετεία της χώρας!
4) Κλείνει σχολεία και η «Αριστερά»;
Βεβαίως και κλείνει! Επί «Αριστεράς» διακυβέρνησης, κ.κ. συνάδελφοι/ισσες,
καταργήθηκε το 2ο Νηπιαγωγείο Σπάρτης. Πού βρίσκεται άραγε η μέχρι πρότινος φλύαρη «επαναστατικότητα» των λεγόμενων «Ανεξάρτητων»; Ο Διευθυντής Εκπαίδευσης, κ. Πέτρος Νταλιάνης, σε ποιες ενέργειες προέβη, ώστε να σωθεί η οργανικότητα του 2ου Νηπιαγωγείου Σπάρτης, του οποίου την κατάργηση χρεώνεται προσωπικά;
5) Σχόλια … και σχολ(ε)ιανά!
-Η πρόσφατη πρόσκληση του Διευθυντή Εκπαίδευσης για την προκήρυξη θέσεων Υποδιευθυντών/ντριών 10/θεσίων και άνω σχολικών μονάδων ήρθε στα σχολεία μας την ημέρα εκπνοής της προθεσμίας, δηλαδή τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 9:00 π.μ. -αν και το εν λόγω έγγραφο αναγράφει ως ημερομηνία έκδοσής του την 30ή-8-2017- και φυσικά έπειτα από πιεστικά τηλεφωνήματα υποψηφίων Υποδιευθυντών/ντριών στο γραφείο της Διεύθυνσης. Και -αναμενόμενα- έπειτα από ακριβώς 1 ώρα ήρθε και η ανακοινοποίηση του εγγράφου στο ορθό -όπως άλλωστε μας έχει συνηθίσει η Διεύθυνση Π.Ε. τον τελευταίο χρόνο- και μάλιστα η ανακοινοποίηση ήταν ως προς την προθεσμία υποβολής, η οποία πάλι ήταν έκνομη!
Μάθαμε ότι τους πήραν τηλέφωνο και κατά το κοινώς λεγόμενο τους «έκραξαν» γι’αυτή την ολιγωρία και αναγκάστηκαν να μεταθέσουν την καταληκτική ημερομηνία κατά μία ημέρα!!!
-Βάσει πρακτικού του Συλλόγου Διδασκόντων, οι σχολικές μονάδες αιτήθηκαν δασκάλους/ες και εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων για την κάλυψη των λειτουργικών τους κενών. Ο Διευθυντής Εκπαίδευσης, κ. Πέτρος Νταλιάνης, αγνόησε πλήρως τα αιτήματα των Συλλόγων Διδασκόντων και διέθεσε εκπαιδευτικούς κατά το δοκούν χωρίς καν να γνωρίζουν οι διατιθέμενοι/ες για πόσες ώρες διατίθενται σε κάθε σχολείο. Μάλιστα, σε ερώτημα Διευθυντή πόσες ώρες διατίθεται ο Χ εκπαιδευτικός, η απάντηση του κ. Νταλιάνη ήταν: «Ας τα βρουν τα σχολεία μεταξύ τους» και η παρωδία συνεχίζεται, καθώς ...
-Σε συνάντηση εργασίας του Διευθυντή Εκπαίδευσης με τους Διευθυντές/ντριες και τους/τις Προϊσταμένους/ες Δημοτικών Σχολείων, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 14-09-2017 από τις 09:00 έως τις 12:30, ο Διευθυντής Εκπαίδευσης ήταν απλώς παρών, απηύθυνε «ολιγόλεπτο χαιρετισμό» δεν τοποθετήθηκε έστω εισαγωγικά για τα βασικά ζητήματα της συνάντησης, ενώ λίγο μετά το διάλειμμα αποχώρησε!!! Προς τι λοιπόν η παρουσία μας εκεί όταν η ημέρα μας αναλώθηκε στην παθητική λήψη πληροφοριών που βρίσκονται στους οδηγούς υλοποίησης πράξεων ΕΣΠΑ, ΠΕΠ κ.λπ. ή στη νέα εγκύκλιο για το myschool που μπορούμε να διαβάσουμε και να εφαρμόσουμε;
Επιπρόσθετα, ακούσαμε ενώπιον του Διευθυντή Εκπαίδευσης -και χωρίς την παραμικρή αντίδρασή του- απίστευτα πράγματα, όπως για παράδειγμα να υποβάλλουμε τα παρουσιολόγια των πράξεων ΕΣΠΑ χωρίς διαβιβαστικό, το οποίο - κατά τη γνώμη μας- αποδεικνύει δια του αριθμού πρωτοκόλλου της σχολικής μονάδας το ότι υποβλήθηκε και το πότε υποβλήθηκε το έγγραφο στη Διεύθυνση Π.Ε. και σε κάθε περίπτωση αποτελεί την πρακτική με την οποία γίνεται κάθε υπηρεσιακή επικοινωνία. Επίσης, λυπούμαστε αφάνταστα που βρισκόμαστε στη θέση να αναφέρουμε ότι γίναμε αποδέκτες συμπεριφοράς -τουλάχιστον σε μία παρουσίαση- που τόσο λεκτικά όσο και εξωλεκτικά εξέπεμπε μη σεβασμό στον ρόλο του/της Διευθυντή/ντριας ή του/της Προϊσταμένου/ης σχολικής μονάδας και στις κοπιώδεις προσπάθειες που καταβάλλει -χωρίς γραμματειακή υποστήριξη και εργαζόμενος/η πολύ συχνά αρκετές ώρες εκτός του εργασιακού του ωραρίου το απόγευμα στην προσπάθειά του να καλύψει τις ανάγκες του σχολείου σε διοικητικό και παιδαγωγικό επίπεδο- και απέπνεε έως και αυταρχισμό ο οποίος δεν έχει καμία θέση στο σύγχρονο διοικητικό – παιδαγωγικό πλαίσιο.
Επιπρόσθετα, κ. Πέτρο Νταλιάνη, Διευθυντή Εκπαίδευσης της Διεύθυνσης Π.Ε. Λακωνίας, αναρωτιόμαστε αν ήταν δική σας οδηγία να τονιστεί -όταν θα είχατε αποχωρήσει- στους Διευθυντές/ντριες ή τους/τις Προϊσταμένους/ες των Δημοτικών Σχολείων ότι υπάρχουν πειθαρχικές κυρώσεις για τυχόν παραλείψεις διοικητικού χαρακτήρα; Μήπως σκέπτεστε, να συνεχίσετε και φέτος το γαϊτανάκι των περυσινών πειθαρχικών, τώρα με αφορμή παραλείψεις διοικητικού χαρακτήρα;

Με ιδιαίτερη εκτίμηση
Τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου «Ο ΠΛΗΘΩΝ»
Με τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
Εκπαιδευτικών Π.Ε. Λακεδαίμονος
Αντώνης Κοκκονός, τηλ.:6944944611, email: antonios.kokkonos@gmail.com
Ελένη Δαράκη, τηλ.: 6948523140, email: edaraki@sch.gr»