ΣΠΑΡΤΗ. Το Κτήμα Νερόμυλος που από την πρώτη στιγμή τέθηκε στη διάθεση του Φεστιβάλ ήταν μια βασική συνιστώσα της επιτυχίας. Απολύτως αφιλοκερδώς η Διεύθυνση του Νερόμυλου Γιάννης Τρουγκάκος και Μαρία Γεωργακοπούλου, στήριξαν ένα νέο θεσμό αφού εξέτασαν το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ και τις προοπτικές που διανοίγονται για την πόλη της Σπάρτης αν γίνει θεσμός.

Διέθεσαν επί μια εβδομάδα δωρεάν τον χώρο τους (5,5 στρέμματα) και τις υποδομές, καθώς και το επίλεκτο προσωπικό του Νερόμυλο. Το αποτέλεσμα το έζησαν όσοι βρέθηκαν στις εκδηλώσεις. Περιβάλλον πολιτισμένο, εξυπηρέτηση άμεση, συνθήκες εξαιρετικές, εικόνες μοναδικές. Δεν είναι τυχαίο ότι το βράδυ των εγκαινίων πάνω από 2500 πολίτες εξυπηρετήθηκαν άψογα! Μάλιστα η εταιρεία «Βεκράκος» και ο Συνεταιρισμός «Λακωνία» και η Κάβα Θεοδωρόπουλου με χορηγία τους προσέφεραν εντελώς δωρεάν σε όλους και όλες τις ημέρες απο το bar του Νερόμυλου αναψυκτικά, καφέ και νερό σε συνδυασμό με τα γλυκά και τα αρτοποιήματα των Μάζη, Γάββαρη και Χαραμή. Για τον εξαιρετικό μπουφέ θα ακολουθήσει ειδικό δημοσίευμα.

Η Λέσχη Σπάρτης επίσης αφιλοκερδώς φιλοξένησε το βράδυ της Παρασκευής τους προσκεκλημένους του Φεστιβάλ υποδεχόμενη με άψογο και διακριτικό τρόπο και αναδεικνύοντας μια ακόμα πτυχή της Σπαρτιατικής φιλοξενίας.

Και σε αυτούς τους τομείς το Φεστιβάλ «Σπάρτη. Παγκόσμια Πόλη» άνοιξε δρόμους, άγνωστους και δυσνόητους σε κάποιους συμπολίτες.