ΣΠΑΡΤΗ. Την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017 η Εκκλησία μας γιορτάζει την μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Ευσταθίου και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης τα σεπτά Ονομαστήριά του.

Την παραμονή της εορτής Τρίτη 19/9 και ώρα 18.00 ετελέσθη Πανηγυρικός Εσπερινός στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας στη Σπάρτη και το πρωί της εορτής Θεία Λειτουργία με αρτοκλασία και κήρυγμα.

Στην Ιερά Μητρόπολή Σπάρτης φυλάσσεται τμήμα από τα Ιερά Λείψανα του Αγίου Ευσταθίου, το οποίο τέθηκε σε προσκύνηση για ευλογία και ενίσχυση του Ιερού κλήρου και του ευσεβούς λαού.

Σήμερα Τετάρτη 20/9 ημέρα της εορτής ετελέσθη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιδρυματικό Ναό του Αγίου Ευσταθίου στο Ίδρυμα Περιθάλψεως Χρονίως Πασχόντων και ΑΜΕΑ στους Μολάους και ακολούθησε η Λιτανεία της Ιερής Εικόνας εντός του Ιδρύματος, προπορευομένης της Φιλαρμονικής του Δήμου Μονεμβασίας, προς στηριγμό και ενίσχυση των τροφίμων.

Ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ευστάθιος συμμεριζόμενος τη συνεχιζόμενη δοκιμασία και τον πόνο του λαού, δε εόρτασε και φέτος. Ωστόσο από την Μητρόπολη Σπάρτης ευχαρίστησε όλους για την αγάπη και τον σεβασμό τους και ανταπόδωσε εγκάρδιες ευχές για υγεία και κατά Θεόν προκοπή.

Κατά τον Εσπερινό στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό «Ευαγγελισμός της Θεοτόκου» στη Σπάρτη χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος. Αναφερόμενος τόσο στον Άγιο Ευστάθιο όσο και στον Άγιο Σπάρτης κατέδειξε τις παράλληλες γραμμές στο βίο και την πολιτεία τους. Ο Μητροπολίτης κ. Ευστάθιος αναφέρθηκε τόσο στην αξία του κ. Χρυσοστόμου όσο και στην σημασία του έργου του Μητροπολίτη Καμερούν κ. Γρηγορίου που ήταν παρών προκειμένου να τιμήσει τον Επίσκοπο Σπάρτης.