ΣΠΑΡΤΗ. Το απόγευμα της Παρασκευής 15 Σεπτεμβρίου, στο χώρο του Νερόμυλου στις Αμύκλες (4ο χλμ Σπάρτης-Αμυκλών) ξεκίνησε η λειτουργία του Εκθετηρίου Παραγωγής με διακεκριμένα προϊόντα της Λακωνίας αλλά και των Εκθέσεων Παραδοσιακής και Ιστορικής Λακωνικής Ενδυμασίας, Αγιογραφίας Λακώνων Αγιογράφων και μελών της Ε.Π.Δ. Λακωνίας, Φωτογραφίας μελών της ΛΕ.ΦΩ.Σ με θέμα τη Σπάρτη, Βιβλίου με συμμετοχές Λακώνων συγγραφέων και εκδοτικών οίκων και CD καλλιτεχνών και συγκροτημάτων από τη Λακωνία.
Οι Εκθέσεις θα παραμείνουν ανοικτές για το κοινό το Σάββατο 16/9, 10.30-13.30 και 17.30-21.30 και την Κυριακή 17/9, 10.30-13.30.
Την Κυριακή το πρωί …ακούμε και βλέπουμε Λακωνικά σε μια εκδήλωση με επίκεντρο τους Λάκωνες πνευματικούς δημιουργούς! Στο χώρο του «Νερόμυλου», κοντά στις Εκθέσεις που παραμένουν ανοικτές στο κοινό, μετά τις 11.00 θα πραγματοποιηθούν με τη συμμετοχή μελών του ΚΑΠΗ Σπάρτης:
-Ειδική μνεία στο Συγγραφικό έργο του Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου
-Παρουσίαση του έργου του Δημήτρη Κατσαφάνα από τον Παναγιώτη Ξηντάρα και του έργου του Σπύρου Παπαδόγιαννη από την Μεταξία Παπαποστόλου.
-Ομιλία από την Ελένη Παπαδόγιαννη για την Αγιογραφία στον Βυζαντινό Μυστρά.

Την εκδήλωση συμπληρώνει πρωινός μπουφές με παραδοσιακό καφέ και γλυκό από τις Λακωνικές εταιρείες Βεκράκος και Χαραμής.

Ακολουθεί μουσική ρετρό κι ελαφρολαϊκό πρόγραμμα από τον Αργύρη Ορφανό και ένα κέρασμα του «Νερόμυλου» με γαστρονομικές Σπαρτιατικές προτάσεις!
Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη.