ΛΑΚΩΝΙΑ. Την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου η Εκκλησία εορτάζει την μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Ευσταθίου και ο Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης τα Ονομαστήριά του.

Την παραμονή της εορτής, Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου στις 18.00, θα τελεσθεί Πανηγυρικός Εσπερινός στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας στη Σπάρτη και το πρωί της Τετάρτης 20 Σεπτεμβρίου Θεία Λειτουργία με αρτοκλασία και κήρυγμα.

Στην Ιερά Μητρόπολή Μονεμβασίας και Σπάρτης φυλάσσεται τμήμα από τα Ιερά Λείψανα του Αγίου Ευσταθίου, το οποίο θα τεθεί σε προσκύνηση για ευλογία και ενίσχυση του Ιερού κλήρου και του ευσεβούς λαού.

Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής θα τελεσθεί επίσης Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιδρυματικό Ναό του Αγίου Ευσταθίου στο Ίδρυμα Περιθάλψεως Χρονίως Πασχόντων και ΑΜΕΑ στους Μολάους και θα επακολουθήσει η Λιτανεία της Ιερής Εικόνας εντός του Ιδρύματος, προπορευομένης της Φιλαρμονικής του Δήμου Μονεμβασίας, προς στηριγμό και ενίσχυση των τροφίμων.

Ο Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος, σύμφωνα με ανακοίνωση της Μητρόπολης, «συμμεριζόμενος τη συνεχιζόμενη δοκιμασία και τον πόνο του λαού μας, δε θα εορτάσει και φέτος, ευχαριστεί όμως όλους για την αγάπη και τον σεβασμό τους και ανταποδίδει εγκάρδιες ευχές για υγεία και κατά Θεόν προκοπή».