ΣΠΑΡΤΗ. Την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε στο Διοικητήριο Συνέντευξη Τύπου για το Φεστιβάλ «Σπάρτη. Παγκόσμια Πόλη» που διοργανώνεται αυτόν το Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο στη Σπάρτη.

Την στήριξη και τη συμμετοχή της κοινωνίας σε μια προσπάθεια ανάδειξης του πολιτισμού, της ιστορίας, της παραγωγής της Σπάρτης από την αρχαιότητα έως σήμερα ζήτησε η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Ντία Τζανετέα αλλά και ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Αθλητικού Συλλόγου Σπάρτης «Ο Λεωνίδας» ως συνδιοργανωτές ενώ την αμέριστη στήριξη και τη χαρά για το χαρακτήρα της διοργάνωσης εξέφρασε εκ μέρους του Γραφείου Νεότητας της Ι.Μ. Μονεμβασίας και Σπάρτης π. Ευστάθιος μεταφέροντας και την στήριξη του Μητροπολίτη κ. Ευσταθίου.

Στη συνέντευξη τονίστηκε ότι πρόκειται για μια διοργάνωση που βασίζεται στην συνεργασία και τη σύνθεση, στηρίζεται άλλωστε από περισσότερους από 50 συλλόγους της Σπάρτης και της Λακωνίας. Στόχος του είναι η ανάδειξη της ιστορίας και του πολιτισμού της Σπάρτης από την αρχαιότητα έως σήμερα, τα εξαιρετικά λακωνικά και σπαρτιατικά προϊόντα αλλά και τον τρόπο με τον οποίο όλα αυτά μπορούν να συνδεθούν με τον τουρισμό.

Το Φεστιβάλ συνδιοργανώνουν η Περιφέρεια Πελοποννήσου/ Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας και ο Πολιτιστικός Αθλητικός Σύλλογος «Ο Λεωνίδας» ενώ τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείου Τουρισμού, Δήμου Σπάρτης, Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας / Συλλόγου Ξενοδόχων Λακωνίας, Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας και του Επιμελητηρίου Λακωνίας.