ΣΠΑΡΤΗ. Μοναδικές στιγμές θα ζήσουν όσοι βρεθούν στην κορύφωση των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ «Σπάρτη. Παγκόσμια Πόλη».

Το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου όλοι οι πολίτες μπορούν να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις στον Νερόμυλο, στις Αμύκλες Σπάρτης.
Συγκεκριμένα αυτό που κάνει ιδιαίτερη την βραδιά είναι το γεγονός ότι το κοινό θα δει από κοντά τις στολές τριών συμπατριωτών μας που μας κάνουν να νιώθουμε υπερήφανοι.

Πρόκειται για τη στολή του Συνταγματάρχη Δαβάκη που διακρίθηκε στο Αλαβνικό μέτωπο στον πόλεμο του 1940, για την στολή της Ερυθροσταυρίτισσας Καλλιόπης Καρβούνη, κόρης του αείμνηστου Χρήστου Καρβούνη που εκτελέστηκε απο τα Γερμανικά στρατεύματα Κατοχής και για την στολή μάχης του Ανθυποπλοίαρχου του Πολεμικού Ναυτικού πιλότου ελικοπ΄τερου Παναγιώτη Βλαχάκου που έπεσε στα Ίμια.

Την ίδια βραδιά, πάντα στον νερόμυλο και στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ θα γίνει απονομή διάκρισης του Ζεύγους Καλοειδή για τη συμβολή του στην Τουριστική ανάπτυξη της Σπάρτης. Παράλληλα το «αντάμωμα» των 80 χορευτών αναμένεται να ξεσηκώσει το πλήθος με χορούς της Λακωνίας υπό τους ήχους παραδοσιακής ορχήστρας με ερμηνευτή τον Σπύρο Κουτσοβασίλη.

Παράλληλα θα λειτουργούν εκθέσεις βιβλίου, cd, φωτογραφίας και αγιογραφίας Λακώνων δημιουργών καθώς και έκθεση Σημαιών της Σπάρτης, Παραδοσιακής Ενδυμασίας της Λακωνίας και διακεκριμένων τοπικών προϊόντων.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.