ΣΠΑΡΤΗ. Μια θαυμάσια ευκαιρία προσφέρει το Φεστιβάλ «Σπάρτη. Παγκόσμια Πόλη» στους συγγραφείς, ποιητές και αγιογράφους της Λακωνίας για την προβολή έργων τους μέσα από αντίστοιχες εκθέσεις.
Στα πλαίσια του Φεστιβάλ πραγματοποιούνται εκθέσεις βιβλίου και αγιογραφίας στον χώρο του Νερόμυλου, στις Αμύκλες (15,16,17/9) με ελεύθερη είσοδο για το κοινό και φυσικά δωρεάν συμμετοχή των δημιουργών.

Συμπολίτες που έχουν εκδώσει βιβλία ή έχουν αγιογραφήσει μπορούν σε συνεννόηση με τους διοργανωτές του Φεστιβάλ να εκθέσουν τις δημιουργίες τους και να αποκτήσουν μια ακόμα εμπειρία στην συναναστροφή τους με το κοινό που θα επισκεφθεί τις εκθέσεις.

Παράλληλα, θα εκτεθούν βιβλία γνωστών Σπαρτιατών συγγραφέων αλλά και εκδοτικών οίκων όπως η Ιδιομορφή και η Αδούλωτη Μάνη και Η Λακωνία Οδός. Δεκάδες φορείς στηρίζουν την συγκεκριμένη προσπάθεια με πρώτο το Σύλλογο Φίλων της Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σπάρτης.

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθούν ομιλίες και προβολές τόσο για τη συγγραφή όσο και για την αγιογραφία. Το αναλυτικό πρόγραμμα μπορεί να το δει κανείς από την Πέμπτη σε όλα τα ΜΜΕ της Λακωνίας.

Δηλώστε συμμετοχή στο spartafestival@gmail.com.