Όλα είναι έτοιμα για το Φεστιβάλ «Σπάρτη.Παγκόσμια Πόλη» που θα πραγματοποιηθεί στη Σπάρτη τον Σεπτέμβριο & Οκτώβριο του 2017.

Πρόκειται για εκδηλώσεις που συνδιοργανώνουν η Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας και ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Σύλλογος Σπάρτης «Ο Λεωνίδας» σε συνεργασία με πολλούς φορείς της πόλης και της Λακωνίας.

Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στις 5, 10, 15, 16, 17 Σεπτεμβρίου και 1 Οκτωβρίου σε περιοχές όπως το Πάρκο ΟΤΕ, η Πλατεία Νέου Κόσμου, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και ο Πολυχώρος «Νερόμυλος».

Το Φεστιβάλ «Σπάρτη. Παγκόσμια Πόλη» του 2017 τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος και του Εμπορικού Επιμελητηρίου Λακωνίας και χαίρει της συνεργασίας με την Ιερή Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης.

Για την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων συνεργάζονται εκατοντάδες εθελοντές που συμμετέχουν μέσα από 27 και πλέον Συλλογικούς Φορείς της Σπάρτης. Είναι πραγματικά μια συλλογική η προσπάθεια της ιστορικής και συνετής Σπάρτης να ξαναβρεί τη θέση της στον «χάρτη» της Πολιτισμικής ανέλιξης και της Τουριστικής ανάπτυξης.

Το Φεστιβάλ «Σπάρτη. Παγκόσμια Πόλη» περιλαμβάνει εκδηλώσεις που αφορούν, μεταξύ άλλων, στους τομείς του Πολιτισμού και της Εκπαίδευσης. Πρόκειται για το Εκθετήριο «Παράδοση και Παραγωγή» (15-17 Σεπτεμβρίου), το αντάμωμα χορευτών με τίτλο «Γλέντα Αγάπα και Τραγούδα» (16 Σεπτεμβρίου), την Έκθεση Δημιουργών «Βιβλίο, Αγιογραφία, Φωτογραφία, CD» (15-17 Σεπτεμβρίου), την Έκθεση Παραδοσιακής και Ιστορικής Λακωνικής ενδυμασίας (15-17 Σεπτεμβρίου), Σκηνές και Δρώμενα «Τα παιδία παίζει» (15 Σεπτεμβρίου).

Το Φεστιβάλ «Σπάρτη Παγκόσμια Πόλη» ξεκινά τον Σεπτέμβριο του 2017 τα πρώτα βήματά του και όλοι έχουν θέση σε αυτή την αποστολή.

Η είσοδος για το κοινό στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ είναι ελεύθερη.

Τα εγκαίνια του Φεστιβάλ θα τελεσθούν το Σάββατο 16/9 ώρα 20:00 από τον Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιο.

Περισσότερες λεπτομέρειες για το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ, τους Συνδιοργανωτές και τους Χορηγούς βρείτε στη σελίδα Φεστιβάλ. Σπάρτη. Παγκόσμια Πόλη στο facebook.