ΜΑΝΗ. Εντοπίστηκε χθες Τρίτη 29/8 το βράδυ από ιδιώτες δύτες η σωρός του 42χρονου αγνοούμενου υποβρύχιου αλιέα που αγνοείτο από χθες το πρωί στην θαλάσσια περιοχή όρμου "Χοτασιας" του Δήμου Ανατολικής Μάνης.

Πιο αναλυτικά, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ξεκίνησε έρευνες για τον εντοπισμό 42χρονου αγνοούμενου ημεδαπού υποβρύχιου αλιέα στη θαλάσσια περιοχή όρμου “ΧΟΤΑΣΙΑΣ” του Δήμου Ανατολικής Μάνης χθες νωρίς το απόγευμα. Ο 42χρονος είχε μεταβεί νωρίς το μεσημέρι στην περιοχή και έκτοτε αγνοείτο.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης στην περιοχή, διενεργήθηκαν έρευνες, από ξηράς με περιπολικό όχημα Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. και δια θαλάσσης με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., με τέσσερα (04) ιδιωτικά σκάφη, έξι (06) ιδιώτες δύτες καθώς και ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ο 42χρονος εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του από ιδιώτες δύτες, στην ανωτέρω περιοχή και στη συνέχεια διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Αρεόπολης, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου για διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Γυθείου.