Στην παραίτηση και του νέου προέδρου του ΦοΔΣΑ Πελοποννήσου - δημάρχου Ευρώτα Γιάννη Γρυπιώτη (είχε προηγηθεί η πρώτη του δημάρχου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης Ηλία Ανδρικόπουλου), οδήγησε το κλίμα αντιπαράθεσης και διχογνωμίας στους δημάρχους της Περιφέρειας για το κρίσιμο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Με την εξέλιξη αυτή η συνεδρίαση του Δ.Σ του ΦοΔΣΑ, την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου (και όχι στις 9 του επόμενου μήνα, όπως είχε ανακοινώσει αρχικά ο δήμαρχος Καλαμάτας), στις 6 το απόγευμα, στο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης, αποκτάει μεγαλύτερο ενδιαφέρον και αναμένεται να πραγματοποιηθεί σε ακόμα πιο βαρύ κλίμα και ατμόσφαιρα αντιπαράθεσης.

Το πρώτο και πολύ σημαντικό θέμα είναι η έγκριση της προγραμματικής σύμβασης με την Περιφέρεια Πελοποννήσου για την υλοποίηση των έργων κεντρικής διαχείρισης, που περιλαμβάνονται στον αναθεωρημένο ΠΕΣΔΑ Πελοποννήσου. Δηλαδή, το αν οι δήμαρχοι θα συναινέσουν και θα ανοίξουν το δρόμο για την υλοποίηση της ΣΔΙΤ της Περιφέρειας, με ανάδοχο την ΤΕΡΝΑ, με τις βελτιώσεις από τη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τον ανάδοχο.

Στη συνεδρίαση αυτή το Δ.Σ., επίσης, θα αποφασίσει αν θα κάνει αποδεκτή την παραίτηση του προέδρου του Φορέα - δημάρχου Ευρώτα Γ. Γρυπιώτη και αν θα προχωρήσει σε εκλογές για νέο Δ.Σ.

Πηγή: eleftheriaonline.gr