ΓΕΩΡΓΙΤΣΙ. Ο Σύνδεσμος των εν Αττική Γεωργιτσιάνων Λακεδαίμονος απέστειλε τον μήνα Μάιο του 2017 αίτημα -πρόσκληση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ.Προκόπη Παυλόπουλο να παραστεί στην γιορτή των Αεροπόρων στο Γεωργίτσι που λαμβάνει χώρα τέλος Οκτωβρίου κάθε χρόνο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην εορτή των Αεροπόρων στο Γεωργίτσι δεν έχει παραστεί ποτέ Πρόεδρος της Δημοκρατίας και σκοπός του Συνδέσμου των εν Αττική Γεωργιτσιάνων Λακεδαίμονος είναι η αναβάθμιση της γιορτής.

Μετά το αίτημα του Συνδέσμου τον Μάιο του 2017,ακολούθησε συνάντηση του Προέδρου του Συνδέσμου Χρήστου Τσίχλη και του επίτιμου Προέδρου Γεώργιου Πανταζέλου με την Διευθύντρια του γραφείου Προέδρου της Δημοκρατίας. Η διευθύντρια τόνισε την πρόθεση του Προέδρου της Δημοκρατίας να παραστεί αλλά αναμένει επίσημη πρόσκληση λόγω πρωτοκόλλου από τον Δήμο Σπάρτης.

Αμέσως μετά ο πρόεδρος τοπικής κοινότητας Γεωργιτσίου κ. Γιάνναρης ενημερώθηκε από την προεδρία της Δημοκρατίας (από την κα Μολυβιάτη) και από τους εκπροσώπους του Συνδέσμου Χρήστο Τσίχλη και Γεώργιο Πανταζέλο ώστε ο Δήμος να αποστείλει άμεσα την πρόσκλησή λόγω πρωτοκόλλου της προεδρίας και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας να συμβάλει στην αναβάθμιση της γιορτής των πεσόντων Αεροπόρων στο Γεωργίτσι.