Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά στα Κύθηρα

Διευκρινίσεις με αποδείξεις από την Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Δήμου Κυθήρων08-08-2017 10:31   

ΚΥΘΗΡΑ. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, «η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση στις 04-08-2017 και περί Ω/10:45 στην περιοχή Πιτσινάδες Κυθήρων είναι σε εξέλιξη χωρίς ενεργό μέτωπο, οριοθετημένη περιμετρικά με μικρές μόνο εστίες εντός της καμένης έκτασης. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 116 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με 38 οχήματα και 83 άτομα

πεζοπόρο τμήμα».

Σήμερα πάντως, η Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης & Προβολής Δήμου Κυθήρων προέβη σε μια διευκρινιστική δημοσίευση με πολλούς αποδέκτες: «Επειδή γράφονται πολλές ανακρίβειες στα MME σχετικά με την έκταση της φωτιάς των Κυθήρων παραθέτουμε τον παρακάτω ενδεικτικό χάρτη ο οποίος αποτυπώνει με γκρι χρώμα τις περιοχές από τις οποίες πέρασε η φωτιά. Σημειώνουμε ότι πολλά τμήματα της γκρι περιοχής δεν είναι ολοσχερώς καμένα καθώς η φωτιά πέρασε πολύ γρήγορα από αυτά. Όπως θα παρατηρήσετε τα ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ τουριστικά σημεία και αξιοθέατα του νησιού έμειναν ανέγγιχτα από την φωτιά, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι υποτιμούμε την καταστροφή που έγινε στην χλωρίδα και την πανίδα των Κυθήρων.

Τα Κύθηρα παραμένουν ένας ελκυστικός τουριστικός προορισμός για φέτος το καλοκαίρι καθώς και για τα επόμενα που έρχονται. Ας βοηθήσουμε όλοι σε αυτό!».

 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας
 

Τιμές Καυσίμων ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ