ΣΠΑΡΤΗ. Δασικοί Χάρτες. Υπόθεση γραφειοκρατικής τακτοποίησης ή Εθνική υπόθεση; Χιλιάδες πολιτών βρίσκονται αντιμέτωποι με Νόμους, Διατάξεις, Εγκυκλίους, Αποφάσεις, Ερμηνείες, Γνωμοδοτήσεις και καλούνται να «αντιδράσουν» προκειμένου να ξαναπάρουν πίσω τη γή τους.
Η ανάγκη κατάρτισης Κτηματολογίου, και προηγουμένως Δασολογίου, έχει ήδη καταστήσει τις χαρακτηρισμένες δασικές εκτάσεις που κατείχαν οι Έλληνες πολίτες σε μισθωμένες εκτάσεις κατάλληλες μόνο για αγροτική εκμετάλλευση και υπό ασφυκτικούς όρους.
Η αντίδραση του ιδιοκτήτη, δηλαδή «η αντίρρηση» πρέπει να στηρίζεται σε νομικά επιχειρήματα, να αφορά αυτόν καθ΄ αυτόν τον χαρακτηρισμό της γής του και να θεωρεί δεδομένο ότι η πραγματική κυριότητα είναι ήδη χαμένη.

Όροι όπως «πρόδηλο σφάλμα», «αντίρρηση» και «εξαγορά κυριότητας» μπορεί να θεωρηθούν από κάποιους και ως παραπλανητικοί αφού δεν οδηγούν στην επαναφορά της κυριότητας αλλά στην «δημόσια ομολογία»του πρώην ιδιοκτήτη ότι παράνομα, παράτυπα και καταχρηστικά κατείχε και αξιοποιούσε με όποιον τρόπο τη δασική γή που παρέλαβε από τον πατέρα ή τον παππού του.

Το notospress.gr έχει δημοσιεύσει όλο το υλικό που έδωσε στην δημοσιότητα το Ελληνικό Κράτος και αφορά στην υπόθεση των Δασικών Χαρτών και των ενεργειών που πρέπει να κάνει ο πολίτης.

Σήμερα δημοσιεύει μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη που παραχώρησε στον Ηλία Μπόνο ο δικηγόρος κ. Γεώργιος Λωρίτης.

Έχει διάρκεια 40 περίπου λεπτών και παρουσιάζει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.