ΣΠΑΡΤΗ. Η έκθεση γλυπτών «Τελετουργικό» του ομότιμου καθηγητή της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Θεόδωρου Παπαγιάννη στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού στη Σπάρτη συνεχίζει να κεντρίζει το ενδιαφέρον τόσο της τοπικής κοινωνίας, όσο και των επισκεπτών της πόλης. Ήδη περισσότεροι από 2.000 επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά την έκθεση ενώ η προσέλευση συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς.

Στην έκθεση, με δωρεάν είσοδο, που θα παραμείνει στο Μουσείο μέχρι τις 18 Σεπτεμβρίου 2017, ο καταξιωμένος καλλιτέχνης παρουσιάζει εννέα μνημειακών διαστάσεων γλυπτά, φτιαγμένα από ανακυκλώσιμα ή δεύτερης χρήσης υλικά, δημιουργώντας μια αλληλουχία φαντασιακών μορφών με τελετουργικό χαρακτήρα.

Απέναντι σε αυτές τις μορφές, ανδρικές και γυναικείες, βρίσκεται το ελαιόλαδο, πανάρχαια προσφορά της γης στον άνθρωπο. Η έκθεση-εικαστική εγκατάσταση εξυμνεί την ιερότητα του ελαιόλαδου, τιμώντας ένα από τα καθαγιασμένα προϊόντα της μεσογειακής τριάδας «ψωμί, λάδι και κρασί».

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που ο Θεόδωρος Παπαγιάννης εκθέτει έργα του στη Σπάρτη, γεγονός που αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους Σπαρτιάτες (και όχι μόνο) να θαυμάσουν από κοντά ένα μικρό δείγμα της δουλειάς του.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 27310 89315 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

Διάρκεια έκθεσης: 1 Ιουλίου-18 Σεπτεμβρίου 2017

Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού
Όθωνος-Αμαλίας 129, Σπάρτη 231 00
Τ: 27310 89315 | www.piop.gr