Πρωτιές του Μουσικού Σχολείου Σπάρτης, από ολοκληρωμένους μαθητές που στο ένα φύλλο της καρδιάς έχουν την επιστήμη και στο άλλο τη μουσική…

ΣΠΑΡΤΗ. Ήταν μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση για τους μαθητές που σημείωσαν τις υψηλότερες επιδόσεις στις εξετάσεις. Ο Δήμος Σπάρτης απένειμε διακρίσεις στους μαθητές σε μια ιδιαίτερη συνεδρίαση που ήταν υπαίθρια στον προαύλιο χώρο του Ινστιτούτου Βυζαντινών Σπουδών, στην ιστορική έδρα του Δήμου Σπάρτης, τον Μυστρά.

Το notospress.gr έλαβε ιδιαίτερη πρόσκληση από το Μουσικό Σχολείο Σπάρτης προκειμένου να αποτυπώσει μια σημαντική στιγμή, τη βράβευση τριών μαθητών του που αρίστευσαν με στόχο τις Θετικές Επιστήμες αποκτώντας συνάμα σημαντικές μουσικές σπουδές.

Οι απόφοιτοι του Μουσικού Σχολείου είναι 9 για το σχολικό έτος 2016-17 και όλοι πάνω απ’ όλα επέδειξαν ήθος και επιμέλεια. Μάλιστα το Σχολείο τους εύχεται καλή και δημιουργική πορεία στη ζωή τους, ανεξάρτητα από τη συμμετοχή τους η μη στις Πανελλαδικές Εξετάσεις και τα αποτελέσματά τους.

Ποιά ήταν τα παιδιά του Μουσικού Σχολείου Σπάρτης που μας κατέπληξαν;
Ο Αλέξης Λεκαράκος και ο Θοδωρής Ζερβούλιας, για τις εξαιρετικές επιδόσεις τους στα μαθήματα των Θετικών Σπουδών (Φυσική, Χημεία, Μαθηματικά Κατεύθυνσης, Νεοελληνική Γλώσσα) και ο Κέβιν Χάκα, για τα αξιοπρεπέστατα αποτελέσματα στα ίδια μαθήματα.

Οι μαθητές αυτοί συμμετείχαν ενεργά σε όλα τα μουσικά δρώμενα της χρονιάς, μετέχοντας σε Σύνολα Οργανοχρησίας και Δημιουργικής Έκφρασης, γράφοντας και δικές τους μουσικές, χωρίς να έχουν στόχο τις πανεπιστημιακές μουσικές σπουδές.

Έδειξαν δε ιδιαίτερο ζήλο στα θεωρητικά μαθήματα, τόσο της Ευρωπαϊκής όσο και της Παραδοσιακής Μουσικής.
Ειδικότερα, ο Θοδωρής Ζερβούλιας τιμήθηκε τη φετινή χρονιά με βραβείο Σύνθεσης- Ενορχήστρωσης από την Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών και, από τη Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης, θα λάβει Υποτροφία για την καλύτερη επίδοση μαθητή της τάξης του στην παραδοσιακή μουσική, στα τρία σχολικά λυκειακά έτη.
Ο Θοδωρής Ζερβούλιας και ο Κέβιν Χάκα, συμμαθητές ακόμα από το Δημοτικό Σχολείο, διανύοντας αρκετά χιλιόμετρα καθημερινά, από το Βασιλάκι και τις Κροκεές αντίστοιχα, εμπιστεύθηκαν αποκλειστικά στο Μουσικό Σχολείο Σπάρτης την προετοιμασία τους για τις Πανελλαδικές εξετάσεις, τις οποίες και έφεραν σε πέρας χωρίς ούτε μία ώρα εξωσχολικών φροντιστηριακών μαθημάτων.
Βασίστηκαν αποκλειστικά στην προσωπική τους μεθοδική μελέτη, με τη βοήθεια των διδασκόντων καθηγητών του σχολείου τους.

Δείτε τι είπαν στην κάμερα του notospress.gr και του Best-tv: