ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ. «Με όχημα τον πολιτισμό, την πιο σίγουρη και αειφόρο πηγή αληθινού «πλούτου», ξεκινάει για τον Δήμο μας και αυτό το καλοκαίρι. Κόντρα στην απομόνωση και την εσωστρέφεια, την παραίτηση, την αδράνεια αλλά και το ευτελές, προσπαθούμε να επενδύσουμε στην παιδεία και την πολιτιστική μας κληρονομιά ενισχύοντας κάθε δημιουργική δύναμη που εμφανίζεται στον τόπο μας και αξιοποιώντας την προς όφελος όλων, δημοτών μας και επισκεπτών.

Το πρόγραμμα των φετινών εκδηλώσεων περιλαμβάνει συνδυασμό δράσεων οι οποίες βασίζονται κυρίως σε καθιερωμένες δομές του Δήμου μας, πολιτιστικούς φορείς, ερασιτεχνικές ομάδες και εθελοντές: συναυλίες, μουσικές βραδιές, παιδικές παραστάσεις, κινηματογραφικές προβολές, αθλητικές δραστηριότητες. Η συλλογική προσφορά και διάθεση ξεπερνά και αυτή τη χρονιά τις προσδοκίες μας και αποτελεί το πιο ευοίωνο ξεκίνημα του πολιτιστικού μας καλοκαιριού. Ευχαριστούμε γι’ αυτό όλους θερμά.

Σταθερό στη στάση του απέναντι στις ποιοτικές πρωτοβουλίες, τις νέες ιδέες και τα φιλόδοξα (για τον τόπο) εγχειρήματα, το Ν.Π. του Δήμου Μονεμβασίας υποστηρίζει φέτος, για πρώτη φορά, έναν νέο σημαντικό καλλιτεχνικό στόχο: Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου! Θεωρώντας πως το θέατρο αποτελεί «σχολείο» που καλλιεργεί και θεραπεύει ψυχές και προσδοκώντας να γίνει μόνιμος θεσμός που θα κερδίσει τον σεβασμό και την εκτίμηση πανελλαδικά, προχωρούμε στη διοργάνωση ενός τέτοιας εμβέλειας γεγονότος αξιοποιώντας τις υποδομές του δήμου μας (μαθητική εστία, υπαίθριο αμφιθέατρο λυκείου) και κυρίως το έμψυχο δυναμικό του: συμπολίτες μας που αγαπούν το θέατρο και είναι πρόθυμοι να εργαστούν εθελοντικά, προσωπικό του δήμου που κοπιάζει πέρα από τα καθήκοντά του, επιχειρηματίες που βοηθούν ο καθένας με τις δυνάμεις και τον τρόπο του. Θεατρικές ομάδες από κάθε γωνιά του Ελληνισμού θα βρεθούν στους Μολάους και πάνω από εκατό ηθοποιοί, σκηνοθέτες, σκηνογράφοι, φωτιστές, όλοι ερασιτέχνες, θα δώσουν με το μεράκι τους ένα νέο χρώμα στον τόπο μας. Μαζί τους, ως επισκέπτες, φίλοι, οικογένειες αλλά και απλοί θεατές θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις ομορφιές του Δήμου μας.

Σας καλούμε να χαρείτε όλοι αυτή τη «γιορτή» όπως και κάθε άλλη στιγμή αυτού του πολιτιστικού καλοκαιριού, συμμετέχοντας και χειροκροτώντας, απολαμβάνοντας και υποστηρίζοντας…

Με εκτίμηση,
Η πρόεδρος του Ν.Π.
Παναγιώτα Αλειφέρη»

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων εδώ.