ΣΠΑΡΤΗ. Προ ημερών στο facebook αναρτήθηκε το εξής σχόλιο μας:
«Έξωση στη Ν.Δ.; Δεν θα αναρωτηθώ το «γιατί». Ούτε θα σπεύσω με κακεντρέχεια να πω «καλά να πάθουν». Θα αποφύγω ακόμα και τον λογικό συνειρμό «εσείς θα σώσετε την Ελλάδα;». Απλά θα ρωτήσω αν μπορεί ένα κόμμα να λειτουργεί και να αποδίδει στοιχειωδώς αυτά που οφείλει χωρίς να έχει στέγη, τηλέφωνα κ.λ.π. Ο λόγος για τη Νέα Δημοκρατία (ΝΟΔΕ Λακωνίας) που σύμφωνα με πληροφορίες το Σεπτέμβριο δικάζεται για οφειλές ενός χρόνου στα γραφεία της από τα οποία προηγουμένως (προ ημερών) έγινε έξωση λόγω οφειλής…»

Με αφορμή το παραπάνω κείμενο o πρόεδρος της Νομαρχιακής Οργάνωσης Λακωνίας της ΝΔ κ. Βασίλης Ορφανός αποδίδοντάς μας διάθεση δυσφήμισης και υποννοώντας έλειμμα δημοσιογραφικής δεοντολογίας σχολιάζει μεταξύ άλλων:
[…] «Στην επικεφαλίδα του ανωτέρω κειμένου αναγράφεται «Έξωση στη Ν.Δ.;» υπό τύπον ερωτήματος βέβαια, αλλά από το περιεχόμενο του όλου κειμένου πληροφορείται το κοινό, ότι η ΝΟΔΕ Λακωνίας δεν έχει γραφεία, γιατί τάχα της έγινε έξωση λόγω οφειλών μισθωμάτων. Σας πληροφορώ λοιπόν […] ότι δεν έγινε έξωση της ΝΟΔΕ Λακωνίας, απλά η ΝΟΔΕ Λακωνίας μετέφερε τα γραφεία της σε ακίνητο επί της οδού Ευαγγελιστρίας αρ. 57 (πάνω από το φαρμακείο Ρέγκλη) στην κεντρική Πλατεία Σπάρτης. Το γεγονός, ότι δεν έγινε έξωση αυτό το γνωρίζατε, γιατί στο ίδιο το κείμενο γράφετε, ότι η ΝΟΔΕ δικάζεται σύμφωνα με πληροφορίες σας τον Σεπτέμβριο για οφειλές ενός χρόνου στα γραφεία της από τα οποία προηγουμένως (προ ημερών) έγινε έξωση λόγω οφειλής. Βέβαια δεν είστε νομικός, αλλά είναι γνωστό, ότι η έξωση γίνεται, αφού προηγηθεί σχετική δίκη άλλωστε σίγουρα γνωρίζετε, ότι η έξωση γίνεται με δικαστικό επιμελητή. Εσείς είδατε κανένα δικαστικό επιμελητή να προβαίνει σε έξωση της ΝΟΔΕ Λακωνίας; Όμως η πρώτη φράση του κειμένου σας είναι «έξωση»… Πέραν αυτού θέλω να σας επισημάνω, ότι ένα κόμμα για να λειτουργεί και να αποδίδει στοιχειωδώς αυτά που οφείλει εκτός από το έχει στέγη τηλέφωνα κλπ θα πρέπει κατά την γνώμη μου πρωτίστως να έχει ικανά και έντιμα στελέχη με διάθεση ανιδιοτελούς προσφοράς για την Πατρίδα και τους Έλληνες και τέτοια στελέχη έχει η Νέα Δημοκρατία και στην Κεντρική Πολιτική Σκηνή αλλά και σε τοπικό επίπεδο».


Θα μπορούσαμε να μην δημοσιεύσουμε καν, στο notospress.gr, ένα σχόλιο που μας αποδίδει σκοπιμότητα και το οποίο ανήκει στο facebook. Ωστόσο την ουσία της απάντησης καλό είναι να την γνωρίζουν οι αναγνώστες του notospress.gr για να διαμορφώσουν άποψη, ακόμα και να δεν κάνουν χρήση του facebook.

Αυτό που φαίνεται όμως είναι ότι δεν θα μάθουμε ποτέ το αν τελικά η Νομαρχιακή Οργάνωση της Ν.Δ. χρωστάει ενοίκια ενός χρόνου στον ιδιοκτήτη των γραφείων που ενοικίασε και αν αυτός είναι ο λόγος που έγινε η μετακόμιση άρον – άρον (κατά πληροφορίες νύκτα) των γραφείων.

Άραγε ποιό είναι το περιεχόμενο της δίκης τον Σεπτέμβριο, ποιός είναι ο κατηγορούμενος και ποιά είναι η κατηγορία;
Ο κύριος πρόεδρος της ΝΟΔΕ Λακωνίας που επικαλείται την ύπαρξη ικανών και έντιμων στελεχών της Νέας Δημοκρατίας με διάθεση ανιδιοτελούς προσφοράς για την Πατρίδα και τους Έλληνες στην Κεντρική Πολιτική Σκηνή αλλά και σε τοπικό επίπεδο ας μας απαντήσει στα συγκεκριμένα ερωτήματα ώστε να μην χρειαστεί να περάσουμε στα επόμενα που έχουν να κάνουν με τις αιτίες που δημιούργησαν την συγκεκριμένη, ζοφερή, κατάσταση, στη ΝΔ που φαίνεται να απασχολεί τόσο τους Νεοδημοκράτες όσο και τους πολίτες που παρακολουθούν το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Ας μείνουμε σε αυτά.

* Τα άρθρα δεν απηχούν απαραίτητα τη γνώμη του notospress.gr