ΝΕΑΠΟΛΗ. Την δημιουργία σταθμού του ΕΚΑΒ στην περιοχή των Βατίκων στήριξε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μονεμβασιάς στην συνεδρίαση της Δευτέρας 10 Ιουλίου.

Πρόκειται για ένα αίτημα του Κέντρου Υγείας που συνυπογράφουν όλοι οι φορείς, σύλλογοι, τοπικές κοινότητες και κάτοικοι που τονίζουν πως η δημιουργία σταθμού του ΕΚΑΒ είναι αναγκαία για πολλούς λόγους αλλά κυρίως γιατί, όπως ανέφερε ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Νεάπολης, οι απαιτήσεις λόγω:

-της απόστασης από τα δύο νοσηλευτικά ιδρύματα του Νομού, (σκεφτείτε ότι για να πάει στα Βελανίδια ένα ασθενοφόρο και να γυρίσει να πάει Σπάρτη χρειάζεται 2 ώρες και 30 λεπτά)
-της αύξησης του πληθυσμού ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες στην περιοχή που φτάνει τις 30.000, συμπεριλαμβάνοντας Ελαφόνησο και Κύθηρα,
-των έκτακτων συμβάντων υποδοχής μεταναστών στην περιοχή
-της έλλειψης οδηγών (υπάρχουν μόνο δύο οδηγοί ενώ οι βάρδιες είναι τρεις) και
-της παλαιότητας των ασθενοφόρων (Το ένα δεν διαθέτει καν κλιματισμό. Σε διακομιδή ασθενούς με καρδιολογικό πρόβλημα ο οδηγός ήταν αυτός που πραγματικά είχε πρόβλημα όταν χρειάστηκε να κάνει δύο ώρες να φτάσει Σπάρτη και δύο να γυρίσει σε συνθήκες καύσωνα, στην προσπάθεια του να γυρίσει στη βάση του εγκαίρως να μην μείνει η περιοχή χωρίς ασθενοφόρο αν σε περίπτωση συνέβαινε κάτι έκτακτο).

Πληροφορίες: Δέσποινα Παπούλη Βαγγελόγλου, Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Μονεμβασίας