ΚΥΘΗΡΑ. Χθες Κυριακή 9 Ιουλίου και γύρω στις 6 το απόγευμα κατασβέστηκε τελικά από τις Πυροσβεστικές δυνάμεις, τους εθελοντές και τους κατοίκους της περιοχής η φωτιά που ξέσπασε χθες το μεσημέρι λίγο πριν τις 2 στην περιοχή Κάμπος Δρυμώνα στα Κύθηρα.

Από την πυρκαγιά κάηκαν 50 περίπου στρέμματα με χαμηλή βλάστηση ενώ από τις φλόγες κινδύνεψαν ελαιόδεντρα, αμπέλια, οικόσιτα ζώα και μελίσσια.

Άμεση ήταν η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής που επιχείρησε με επικεφαλής τον Προϊστάμενο του Κλιμακίου Επιπυραγό κ.Λάζαρο Κωνσταντίνου. Ο Δήμαρχος Κυθήρων από την πρώτη στιγμή έκανε έκκληση στους κατοίκους που διέθεταν βυτία να συνδράμουν και παράλληλα άμεσα κίνησε τις διαδικασίες για να αντιμετωπιστεί η φωτιά και εναέρια. Πράγματι οι ρίψεις του σύγχρονου ελικοπτέρου ERICKSON που έσπευσε από Χανιά έδωσε το καίριο πλήγμα στη φωτιά και κατέστη δυνατό να τεθεί υπό έλεγχο και τέλος να κατασβεστεί αποφεύγοντας τα χειρότερα. Στην κατάσβεση συνέδραμαν προς ενίσχυση και 2 πυροοσβεστικά οχήματα από τη Λακωνία με 4 πυροσβέστες, ένα από την το κλιμάκιο Νεάπολης και ένα από τους Μολάους που έφτασαν στο Νησί με το τοπικό πλοίο ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ.

Σύμφωνα με την δήλωση του Δημάρχου, όπως γράφει το adelinfm.blogspot.gr, η αιτία της πυρκαγιάς ήταν υπαίθρια εργασία με χρήση πυρός: « Ένα μεγάλο μπράβο στη Διοίκηση της Πυροσβεστικής (περιφερειακή και τοπική), στην τοπική εθελοντική ομάδα πυρασφάλειας και στους κατοίκους και ιδιώτες που επί σχεδόν 3 ώρες έδωσαν αληθινή μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς στην περιοχή του Κάμπου Δρυμώνα η οποία ξέσπασε - όπως ενημερώθηκα - από εκτελούμενες εργασίες με χρήση πυρός στην ύπαιθρο γεγονός απαράδεκτο για αντιπυρική περίοδο. Η έγκαιρη επέμβαση των επίγειων δυνάμεων σε συνδυασμό με το τελευταίας τεχνολογίας ελικόπτερο ERICKSON που ήρθε από τα Χανιά απέτρεψαν τα χειρότερα. Περισσότερη προσοχή λοιπόν από όλους μας μέχρι τη λήξη της αντιπυρικής περιόδου».

Πηγή: adelinfm.blogspot.gr