ΣΠΑΡΤΗ. Το New York College σε συνεργασία με τον Δήμο Σπάρτης και το Επιμελητήριο Λακωνίας διοργάνωσαν στη Σπάρτη ανοικτό σεμινάριο με θέμα «Ηγεσία στις σύγχρονες επιχειρήσεις». Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 23 Ιουνίου και συγκέντρωσε νέους πτυχιούχους αλλά και στελέχη επιχειρήσεων από ολόκληρη τη Λακωνία.

«Το πρώτο μέλημα του ηγέτη είναι να πείσει την ομάδα του να ακολουθήσει το όνειρο και τους στόχους του», τόνισε στην ομιλία του ο καθηγητής και Provost of Academic Development, Research and Innovation από το University of Bolton (Μ. Βρετανία), Δρ. Ηλίας Σιόρης και δεν έκρυψε ότι «ένα μειονέκτημα μερίδας πτυχιούχων είναι ο συμβιβασμός με τα συνηθισμένα».

Ο Δρ. Ηλ. Σιόρης ανέφερε, επίσης, ότι «στην έρευνα για τις καινοτόμες επιχειρήσεις ποτέ δεν τίθεται πρώτη προτεραιότητα το κέρδος».

«Τρείς είναι οι βασικές αρχές στις επιχειρήσεις που πετυχαίνουν στόχους κι αυτές έχουν να κάνουν με την ικανότητα προσαρμογής και την ευελιξία» αναφέρει ο Αλέξανδρος Νικολακόπουλος, οικονομικός αναλυτής στην BNB Paribas στην Ολλανδία και απόφοιτος του New York College. Ο ίδιος υπογράμμισε ότι «όποιος σκέπτεται το “επιχειρείν” του μέλλοντος έξω από το κινητό τηλέφωνο καλύτερα να μην το επιχειρήσει…»

«Απαραίτητη προϋπόθεση για όσους κάνουν σπουδές με στόχους και φιλοδοξία είναι ο εκπαιδευτικός φορέας να στέκεται δίπλα τους και να τους βοηθά στην στοχοπροσήλωση», αναφέρει η υπεύθυνη Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων του New York College, Τούλα Ρεπαπή.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Δήμου Σπάρτης σε θέματα Εκπαίδευσης, Χρήστος Πλειώτας, ο πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού Δήμου Σπάρτης, Χρήστος Αλεξάκος, ο Οικονομικός Διευθυντής του ΑΣΕ Λακωνία Νίκος Δημητρόπουλος, το μέλος του ΔΣ του Επιμελητηρίου Λακωνίας, Ηλίας Αθανασιάδης και ο πρόεδρος της ΟΕΒΕ Λακωνίας, Σωτήρης Ροϊνός.

Με το πέρας του Σεμιναρίου οι συμμετέχοντες έλαβαν βεβαίωση παρακολούθησης. Το Σεμινάριο ήταν μια προσφορά του New York College και πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και των Δράσεων για Δια βίου Εκπαίδευση του Κολλεγίου.

Παρακολουθήστε το ενδιαφέρον video του Σεμιναρίου