ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ. Για 5η συνεχή χρονιά 22 μαθητές και μαθήτριες (20 της Στ’ τάξης και 2 της Α’ Γυμνασίου), του Σχολείου «Σωκράτης-Δημοσθένης» από το Μόντρεαλ Καναδά, θα επισκεφθούν τη Μονεμβασία, αλλά και άλλες περιοχές του Δήμου.

Η επίσκεψη είναι μέρος της εκπαιδευτικής εκδρομής που το σχολείο οργανώνει κάθε χρόνο για αποφοίτους, ενώ σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) Μολάων, οργανώνεται η διαμονή και οι δραστηριότητες των μαθητών στη περιοχή μας.

Σκοπός του ταξιδιού πέρα των άλλων, είναι να γνωρίσουν τα παιδιά την ιστορία και τον πολιτισμό του τόπου και να έρθουν σε επαφή με τις παραδόσεις και αξίες της χώρας, από την οποία κατάγονται οι γονείς και οι παππούδες τους.

Το σχολείο «Σωκράτης-Δημοσθένης», που φέτος συμπληρώνει 118 χρόνια λειτουργίας υπό την διοικητική σκέπη της Ελληνικής Κοινότητας Μείζονος Μόντρεαλ, φροντίζει ολ’ αυτά τα χρόνια να κρατά ζωντανούς τους δεσμούς με την Ελλάδα.

Η αποστολή θα αναχωρήσει από το Μόντρεαλ στο τέλος της εβδομάδος και τους μαθητές θα συνοδεύσουν, ο διευθυντής του παραρτήματος 3 κ. Χρήστος Φιλανδριανός και η δασκάλα κα Νέλλυ Βλαχανδρέα.

Οι μαθητές θα επισκεφθούν εκτός από τη Μονεμβασία, την Αρχαία Ολυμπία, τις Μυκήνες, την Επίδαυρος και την Αθήνα. Σε κάθε αρχαιολογικό χώρο οι μαθητές θα ξεναγηθούν από εκπαιδευτικούς που θα τους εξηγούν με κάθε λεπτομέρεια την ιστορική διαδρομή, την αξία και τον συμβολισμό του χώρου.

ΦΩΤΟ: Σχολείο «Σωκράτης – Δημοσθένης»
Με πληροφορίες από: Εφημερίδα Εθνικός Κήρυκας (ekirikas.com)
Πηγή: monemvasianews.gr