ΛΑΚΩΝΙΑ. Στην ιστοσελίδα Tharrosnews.gr διαβάσαμε για ένα αξιοσημείωτο περιστατικό που σημειώθηκε χθες στο Τελωνείο της Καλαμάτας.

Συγκεκριμένα, στην ιστοσελίδα γράφεται ότι «Ένα περίεργο συμβάν έγινε χθες στο Τελωνείο Καλαμάτας, όταν κατέφθασε ένα φορτηγό με ελιές, οι οποίες, όπως ειπώθηκε, προορίζονται για τη Λακωνία.

Το γεγονός δημιουργεί ερωτήματα, όπως, για παράδειγμα, γιατί επιλέχτηκε η Καλαμάτα και το περιεχόμενο δεν πήγε στον αρχικό τόπο προορισμού του.

Επιπλέον, υποψίες δημιουργούνται για το πώς θα πωληθεί το περιεχόμενο. Θα «βαφτιστούν» ελληνικές και ελιές Καλαμών ή θα αναγράφεται ο τόπος προέλευσής τους;

Όλα αυτά θα πρέπει να ληφθούν υπόψη από ειδικούς του υπουργείου και άλλων αρμόδιων υπηρεσιών, μια και σε κάθε περίπτωση το θέμα θα πρέπει να διαλευκανθεί.
Α.Π.».

Το συγκεκριμένο περιστατικό χρήζει οπωσδήποτε διερεύνησης από τις αρχές διότι αν αληθεύει, και αν το φορτίο εκτελωνίζεται στην Καλαμάτα για να ονομαστεί «Καλαμάτας» κάνοντας χρήση του συνωνύμου του «ΠΟΠ Καλαμών» τότε πρόκειται για μια κακή και ιδιαίτερα επικίνδυνη αρχή (;) για την ντόπια ελαιοπαραγωγή…

[Η αγροτική στήλη του notospress.gr υποστηρίζεται από την ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΒΑΣΟΣ και ΣΙΑ ΕΕ ε.ο. Σπάρτη – Γυθείου 153]