ΣΠΑΡΤΗ. Σε ρυθμό κινητοποιήσεων βρίσκονται από χθες το πρωί οι συμβασιούχοι των Δήμων Πανελλαδικά αλλά και οι συμβασιούχοι του Δήμου Σπάρτης. Μάλιστα, από χθες το πρωί πραγματοποιούν κατάληψη στο αμαξοστάσιο του Δήμου ενώ χθες το απόγευμα «κατέλαβαν» συμβολικά και το χώρο του Δημαρχείου προκειμένου να διαμαρτυρηθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο Σπάρτης.

Αφορμή για τις νέες αυτές κινητοποιήσεις των συμβασιούχων των Ο.Τ.Α. αντιπροσωπεία των οποίων πρόκειται να συναντηθεί σήμερα το μεσημέρι με τον Υπουργό Εσωτερικών στην Αθήνα στάθηκε η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που κρίνει αντισυνταγματικές τις ανανεώσεις των συμβάσεων περίπου 10.000 εργαζομένων που απασχολούνται στους Δήμους. Κατόπιν αυτού, οι συμβασιούχοι των Ο.Τ.Α. ζητούν να κατατεθεί άμεσα από την κυβέρνηση το σχέδιο για οριστική παραμονή των συμβασιούχων στην εργασία τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΠΟΕ ΟΤΑ έχει εξαγγείλει 24ωρη απεργία την Πέμπτη 22 Ιουνίου στην οποία αναμένεται να συμμετάσχουν και οι εργαζόμενοι του Δήμου Σπάρτης.

Οι φωτογραφίες είναι από τη χθεσινοβραδινή διαμαρτυρία των συμβασιούχων του Δήμου Σπάρτης στο Δημαρχείο κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου.