ΣΠΑΡΤΗ. Πολλές είναι οι προσδοκίες της Σπάρτης από την απόφαση να τελείται στην πόλη κάθε χρόνο το Spartan Race. Mετα από διαβουλεύσεις 2 ετών και αφού υπήρξε ένα μνημόνιο συνεργασίας με δεσμεύσεις και για τις δύο πλευρές αποφασίστηκε ότι ο πρώτος αγώνας θα διεξαχθεί τον Νοέμβριο του 2017.

Η πίστα που θα δοκιμαστούν ο αντοχές 1500 και πλέον δρομέων – μαχητών θα αναπτύσσεται στον ποταμό Ευρώτα και κοντά στην Σπάρτη. Ο Δήμος Σπάρτης και η διοργανώτρια εταιρεία από τις ΗΠΑ έχουν συμφωνήσει ακόμα και την παραμικρή λεπτομέρεια κι έτσι στις 3,4 και 5 Νοεμβρίου αναμένονται οι αθλητές που για πρώτη φορά θα αγωνιστούν στα χώματα που ασκήθηκαν και πολέμησαν οι αρχαίοι Σπαρτιάτες.

Οι διοργανωτές αναφέρουν ότι μετά από έρευνα έχουν διαπιστώσει ότι η ξενοδοχειακή υποδομή της περιοχής αντέχει να εξυπηρετήσει τις 3.000 άτομα που θα καταφθάσουν στη Σπάρτη και διαβεβαιώνουν σε κάθε τόνο ότι η διοργάνωση θα σεβαστεί την ιστορία της Σπάρτης, τις αρχές και τις αξίες που χαρακτηρίζουν την Σπαρτιατική κιβωτό.

Σε εκδήλωση που έγινε στο ξενοδοχείο «Μενελαϊον» ο Δήμαρχος Σπάρτης κ Βαγγέλης Βαλιώτης και ο Ceo of S.P.C.G.E. Company Georg Hochegger συμφώνησαν και ανακοίνωσαν τη διεξαγωγή του αγώνα και την εδραίωσή του στη Σπάρτη.