Υλικά

250 γρ. λαζάνια
400 γρ. φασολάκια
λίγο ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
300 γρ. μυρωδάτο λουκάνικο ΤΣΙΚΑΚΗΣ-ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ σε διαγώνιες φέτες
1 κ.γ. δενδρολίβανο φρέσκο, ψιλοκομμένο
1 κ.γ. ρίγανη φρέσκια, ψιλοκομμένη
50 ml ξύδι μπαλσάμικο
λίγο νερό από τα μακαρόνια
200 γρ. φέτα
μπούκοβο
1 κ.σ. μέλι
αλάτι
πιπέρι
γιαούρτι για το σερβίρισμα


Παρασκευή
Σπάμε τα λαζάνια σε ένα μπολ σε ανομοιόμορφα κομμάτια.
Σε αλατισμένο νερό που βράζει σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε τα φασόλια και τα λαζάνια και βράζουμε για 7-8 λεπτά ή μέχρι τα ζυμαρικά να έχουν βράσει.
Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα φασόλια και τα κρατάμε στο πλάι μαζί με λίγο από το νερό στο οποίο έβρασαν.
Στη συνέχεια σε μεγάλο καυτό τηγάνι προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και σε αυτό σοτάρουμε το κρεμμύδι σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαλακώσει αλλά να μην πάρει χρώμα.
Προσθέτουμε στο τηγάνι και τα λουκάνικα και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά.
Τέλος προσθέτουμε στο τηγάνι τα αρωματικά (δενδρολίβανο και ρίγανη), το σκόρδο και μπούκοβο (αν το λουκάνικο δεν είναι καυτερό) και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για ένα λεπτό ακόμα.
“Σβήνουμε” με το ξύδι και με μια κουταλιά νερό ή και λίγο περισσότερο που έχουμε κρατήσει από τα ζυμαρικά. Το άμυλο που έχει το νερό των ζυμαρικών θα βοηθήσει να δέσει λίγο ακόμα η σάλτσα.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, το μέλι και σπάμε την φέτα, ανακατεύουμε καλά και δοκιμάζουμε τη γεύση μήπως χρειάζεται περισσότερο τυρί ή μέλι.
Σερβίρουμε ανακατεύοντας το μείγμα αυτό με τα ζυμαρικά και επιπλέον αλατοπίπερο αν χρειάζεται.
Το γαρνίρισμα γίνεται με το γιαούρτι.