ΛΑΚΩΝΙΑ. Τη Δευτέρα, 12 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη του βουλευτή Λακωνίας Στ. Αραχωβίτη, του Διοικητή του Νοσοκομείου Λακωνίας Σωτ. Μπότσιου και της αναπληρώτριας Διοικήτριας κ. Μανωλάκου με τον Διοικητή Παν.Νικολόπουλο και τη Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ. Η συγκεκριμένη σύσκεψη αποτελεί τη συνέχεια αυτής της προηγούμενης εβδομάδας με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Π. Πολάκη.

Στη σύσκεψη καθορίστηκαν οι λεπτομέρειες όσων συζητήθηκαν στο Υπουργείο και δρομολογήθηκαν οι διοικητικές διαδικασίες που είναι αναγκαίο να προχωρήσουν προκειμένου να υλοποιηθούν όσα προγραμματίζονται. Συγκεκριμένα:

-Καθορίστηκε επακριβώς το καθεστώς λειτουργίας του Τοπικού Ιατρείου της πόλης της Σπάρτης (ΤΟΜΥ) και ορίζεται υπεύθυνος λειτουργίας

-Επιβεβαιώθηκε η διοικητική διαδικασία για τη μεταφορά των γειτονικών αγροτικών ιατρείων στο Κ.Υ Καστορίου

-Εξειδικεύτηκαν οι διοικητικές διαδικασίες για την προκήρυξη της θέσης αναισθησιολόγου στη Ν/Μ Μολάων

-Ξεκίνησαν οι διοικητικές διαδικασίες ένταξης στο ΠΑΑ ιατρικού εξοπλισμού στις Ν/Μ Σπάρτης και Μολάων (μηχανήματα αιμοκάθαρσης, κλίβανοι αποστείρωσης χειρουργείων κλπ) και κτιριακών υποδομών στη Ν/Μ Σπάρτης

-Δρομολογήθηκε η πρόσληψη νοσηλευτικού προσωπικού για τις δύο Ν/Μ με σχέση εργασίας παρεχόμενης υπηρεσίας

-Δρομολογήθηκε η ομαλή λειτουργία του Αγροτικού Ιατρείου Ξηροκαμπίου με αγροτικό Ιατρό σε καθημερινή βάση καθώς και μόνιμο Ιατρό.