ΝΕΑΠΟΛΗ. Με ιδιαίτερη λαμπρότητα, ο κλήρος και ο λαός των Βατίκων τίμησε το πανηγύρι της Αγίας Τριάδος Νεαπόλεως.

Το Κυριακή 4 Ιουνίου 2017, τελέστηκε Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευσταθίου. Ακολούθησε η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας, υπό τους χαρμόσυνους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου και τις ψαλμωδίες των ιεροψαλτών του Ναού.

Την επομένη, 6 Ιουνίου 2017, της ακολουθίας του όρθρου και της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιος, συμπαραστατούμενος από κληρικούς της περιοχής.

Ο Σεβαστός Ποιμενάρχης απηύθυνε εξαιρετικής ποιότητας λόγο οικοδομής προς τους πιστούς, μιλώντας για το Άγιο Πνεύμα και το πως αυτό είναι παρόν σε κάθε στιγμή της ζωής μας. Αναφέρθηκε στην εκκλησία, η οποία όπως τόνισε «αποτελείται από την κεφαλή τον Χριστό και μέλη τους κληρικούς και λαϊκούς». Επισήμανε την ανάγκη να είναι όλοι κοντά στην εκκλησία, διότι εκεί βρίσκουν βοήθεια και συμπαράσταση.

«Η εκκλησία αποτελεί θεραπευτήριο για καθένα που την πλησιάζει. Είναι ανοικτή σε κάθε άνθρωπο που την προσεγγίζει για κάθε πρόβλημα που τον βασανίζει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης. Επισήμανε ότι όπως στην κοινωνία έτσι και στο χώρο της εκκλησίας υπάρχουν ικανοί και λιγότεροι ικανοί, όμως όπως επισήμανε, παρά τις επιθέσεις που αυτή δέχεται θα συνεχίσει να υπάρχει, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η εκκλησία κλυδωνίζεται αλλά δεν καταποντίζεται. Έχει μέσα της το Άγιο Πνεύμα που την κρατά ζωντανή και ενεργή».

Την εορτή τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Δήμου Μονεμβασίας κ. Ηρακλής Τριχείλης, ο Πρόεδρος της Δ.Κ. Νεάπολης κ. Ιωάννης Γεωργουδής, ο βουλευτής Λακωνίας κ. Αθανάσιος Δαβάκης, οι αντιδήμαρχοι Δ.Ε. Βοιών κ.κ. Χαράλαμπος Κουτσονικολής και Ηλίας Καλογερίνης, ο αντιδήμαρχος Δ.Ε. Μολάων κ. Κωνσταντίνος Μαυρομιχάλης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Αλεξάνδρα Χαραμή, Αικατερίνη Γεωργακάκου, Χρήστος Πετράκης Χαράλαμπος Μαρούσης, Παναγιώτα Αλειφέρη, Θεοδούλη Σπυριδάκου και Γιώργος Βουνελάκης, η Περιφερειακή Σύμβουλος κα Ματούλα Μπελεγρή, καθώς και πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων.

Επίσης παρέστησαν ο Διοικητής του ΚΕΕΜ κ. Ιορδάνης Χατζηνικολάου, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λακωνίας κ. Γιώργος Μαρουδάς, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Μολάων κ. Παναγιώτης Γιάννου, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Νεάπολης κ. Ευάγγελος Δρίβας, ο εκπρόσωπος του κλιμακίου Νεάπολης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κ. Παυλάκης, η Υπολιμενάρχης Νεάπολης κα Βασιλική Χριστοφοράκη και πλήθος κόσμου.

ΦΩΤΟ: Αρετή Μπιλλίνη, Δέσποινα Παπούλη

Πηγή: monemvasianews.gr