ΣΠΑΡΤΗ. Μια ενδιαφέρουσα Ημερίδα πραγματοποιείται στη Σπάρτη με τίτλο «Σύγχρονες Παιδαγωγικές και Διδακτικές προσεγγίσεις». Την διοργανώνει ο Σχολικός Σύμβουλος 1ης και 2ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Λακωνίας κ. Ιωάννης Σαϊτάκης σε συνεργασία με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας και τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Λακεδαίμονος «Ο Πλήθων» και Λακωνικής «Γιάννης Ρίτσος».

Η ημερίδα πραγματοποιείται την Τετάρτη 7 Ιουνίου στην αίθουσα της Βιβλιοθήκης Σπάρτης από τις 8:15 το πρωί έως τις 13:15 το μεσημέρι.

Στις 8:30 π.μ. ο καθηγητής Γλωσσολογίαςστη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και συγγραφέας του Χρηστικού Λεξικού της Νεοελληνικής Γλώσσας της Ακαδημίας Αθηνών κ. Χριστόφορος Χαραλαμπάκης θα εισηγηθεί το θέμα: « Η αξιοποίηση των Λεξικών στη διδασκαλία της Γλώσσας».

Στις 9:15 π. μ. ο καθηγητής της Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας, Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Ανδρέας Μαρκαντωνάτος θα εισηγηθεί το θέμα: «Η σημασία της γνώσης των αρχαίων ελληνικών στην καλύτερη κατανόηση της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας».

Στις 10:30 π. μ. η καθηγήτρια Διδακτικής των Μαθηματικών Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Πανεπιστημίου Πατρών κ. Ευγενία Κολέζα θα εισηγηθεί το θέμα: « Θεωρία και πράξη στη διδασκαλία των μαθηματικών».

Στις 11:15 π. μ. ο καθηγητής ψυχιατρικής Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Εμμανουήλ Ρίζος θα εισηγηθεί το θέμα: «Διαταραχή ελλειμματικής προσοχής / υπερκινητικότητα (ΔΕΠΥ)».

Η Ημερίδα θα κλείσει με συζήτηση, διατύπωση συμπερασμάτων και παροχή βεβαιώσεων συμμετοχής.