ΓΕΩΡΓΙΤΣΙ. Στη Βουλή προώθησαν με αναφορά τους οι Βουλευτές Λ. Γρηγοράκος και Ν.Νικολόπουλος το ζήτημα της βιβλιοθήκης του Γεωργιτσίου. Σε αυτήν την αναφορά και στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο Υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης απάντησε πως αναμένονται στοιχεία από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και το Δήμο Σπάρτης για να προχωρήσει το θέμα.

Αναλυτικά η απάντηση του κ. Υπουργού έχει ως εξής:
«Σε απάντηση της ανωτέρω αναφοράς που κατέθεσαν οι ως άνω Βουλευτές με θέμα «Δωρεά βιβλίων στην τοπική κοινότητα Γεωργιτσίου Δήμου Σπάρτης Λακωνίας» κατά λόγο αρμοδιότητας σας γνωρίζουμε ότι το Υπουργείο Εσωτερικών έχει ζητήσει στοιχεία από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου και το Δήμο Σπάρτης με το υπ’ αριθμ. Πρωτ. 15604/12-05-2017 έγγραφο και μόλις περιέλθουν οι σχετικές απαντήσεις, θα ενημερωθεί η Βουλή των Ελλήνων με νεότερο έγγραφό μας».

Υπενθυμίζεται ότι η αναφορά του κ. Λ. Γρηγοράκου είχε ως εξής:

5 Μαΐου 2017-05-09
Αναφορά
Προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Π. Σκουρλέτη

Θέμα: Δωρεά βιβλίων στην τοπική κοινότητα Γεωργιτσίου Δήμου Σπάρτης Λακωνίας

Με το σχετικό έγγραφο του Συνδέσμου των εν Αττική Γεωργιτσιάνων Λακεδαίμονος (Α.Π. 173/25-4-2017) πληροφορήθηκα ότι το έτος 2005 ο κ. Γεώργιος Πανταζέλος του Νικολάου δώρισε 36 κούτες σπάνιας σειράς βιβλίων προς την τοπική κοινότητα Γεωργιτσίου Δήμου Σπάρτης Λακωνίας με σκοπό τη δημιουργία μιας βιβλιοθήκης η οποία θα ήταν προσβάσιμη στο κοινό. Ωστόσο, 12 χρόνια μετά, η βιβλιοθήκη δεν έχει ακόμα δημιουργηθεί ενώ ο δωρητής, ύστερα από αιτήματα προς το Υπουργείο Εσωτερικών, δεν έχει λάβει καμία έγγραφη απάντηση ούτε για τους λόγους μη δημιουργίας της βιβλιοθήκης ούτε για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα εν λόγω βιβλία.
Παρακαλώ πολύ, όπως μας ενημερώσετε για τις ενέργειες του Υπουργείου σχετικά με το προαναφερθέν θέμα».