ΣΠΑΡΤΗ. Το Σάββατο 20 Μαΐου και ώρα 20.30 μ.μ. εγκαινιάστηκε μία ακόμα έκθεση φωτογραφίας της Λέσχης Φωτογραφίας Σπάρτης με θέμα «Η φωτογραφία ως τεκμήριο της ιστορίας των μνημείων» στο μουσείο Φωτογραφικών Μηχανών Τ. Αϊβαλή στον Μυστρά.

Οι φωτογραφίες της έκθεσης αποτυπώνουν μέρη και κομμάτια αρχαίων μνημείων τα οποία έχουν ενσωματωθεί σε νεότερα μνημεία και σπίτια του νέου Μυστρά. Η φωτογραφική καταγραφή έγινε με την υπόδειξη της αρχαιολόγου Χαράς Γιαννακάκη και η έκθεση έγινε σε συνδιοργάνωση με το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Σπάρτης, με αφορμή τη διεθνή ημέρα των μουσείων. Στα εγκαίνια της έκθεσης ο κ. Βασίλης Γεωργιάδης πραγματοποίησε εκτενή παρουσίαση για το φαινόμενο χρήσης μερών αρχαιολογικών μνημείων σε νεότερα κτίρια και τους λόγους που γίνεται αυτό ακόμα και στις μέρες μας.

Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή τις ημέρες και ώρες λειτουργίας του Μουσείου (Δευτέρα έως Πέμπτη) για επισκέψεις σχολείων και του κοινού. Η είσοδος είναι δωρεάν.

Για περισσότερες πληροφορίες για ξενάγηση μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Λέσχη Φωτογραφίας Σπάρτης στο τηλ. 6977717676 (Ηλίας Περγαντής).