ΓΥΘΕΙΟ. Αύριο Σάββατο 20 Μαΐου, στις 21.30, στην Κινηματογραφική Λέσχη Γυθείου (πάνω από το cafe- bar "La Yard") θα προβληθεί το πολυβραβευμένο και συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ του Joshua Oppenheimer σε θεματική συνέχεια με την πρόσφατη προβολή του προηγούμενου Σαββάτου.

The Act of Killing
Το πρώτο μέρος του «δίτομου» χρονικού της εμφύλιας σφαγής στην Ινδονησία διά χειρός Τζόσουα Οπενχάϊμερ που, μαζί με την Όψη της Σιωπής (που προβλήθηκε στην Κινηματογραφική Λέσχη Γυθείου το περασμένο Σάββατο 13/05), ρίχνει φως στο αιματηρό πογκρόμ με πρωτότυπη, καθόλου επική ή κλασικά διδακτική προσέγγιση.

Η Πράξη του Φόνου, που κέρδισε το βραβείο της Βρετανικής Ακαδημίας και ήταν υποψήφιο για Όσκαρ το 2012, βάζει έναν από τους βασικούς πρωταγωνιστές, τον δολοφόνο/εκκαθαριστή Άνγουαρ, να αναπαραστήσει τα εγκλήματά του σαν να παίζει σε ταινίες, ώσπου η μίμηση της πράξης να υποχωρήσει οπτικά και υφολογικά σε γκανγκστερικό μιούζικαλ δράμα – ένα ιδιοφυές concept που μπερδεύει τα όρια της πραγματικότητας με τη φαντασία και κάνει την περίφημη φράση της Χάνα Άρεντ περί της κοινοτοπίας του κακού να ακούγεται ως θεωρητική υποσημείωση...