ΜΟΛΑΟΙ. Το ΚΠΕ Μολάων ύστερα από την ολοκλήρωση του σεμιναρίου που διοργάνωσε σε συνεργασία με το Δήμο Μονεμβασίας και την αναπτυξιακή εταιρεία «Πάρνων A. E.», το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Μαΐου 2017, στο κάστρο της Μονεμβασίας, με θέμα: «Πολιτιστική κληρονομιά – Περιβάλλον και αειφορία», επιθυμεί να εκφράσει τη μεγάλη του ικανοποίηση για την επιτυχία με την οποία πραγματοποιήθηκε, για την άρτια διοργάνωση, για το υψηλό επίπεδο των εισηγητών που κράτησαν ως το τέλος αμείωτο το ενδιαφέρον και για τη μεγάλη και ουσιαστική συμμετοχή των συναδέλφων εκπαιδευτικών, από όλη την Ελλάδα, που συν τοις άλλοις, έφυγαν μαγεμένοι από τον τόπο μας και ενθουσιασμένοι από τη φιλοξενία.

«Τα ζητήματα προστασίας, ανάδειξης και της αειφορικής διαχείρισης των πολιτιστικών μας μνημείων, είναι όσο ποτέ επίκαιρα και η συμβολή της εκπαίδευσης σε αυτό είναι αποφασιστική.

Επιπλέον κάθε πολίτης έχει ευθύνη, πέρα από τις υποχρεώσεις των αρμοδίων αρχών, να συμβάλει ώστε τα μνημεία μας να προστατευθούν και να αποτελέσουν μαζί με όλα τα άλλα και ένα σημαντικό αειφορικό πόρο που θα συμβάλει στην ανάπτυξη της περιοχής και στη ποιότητα ζωής όλων μας.

Τα καλά λόγια όλων των συμμετεχόντων και οι ευχαριστίες τους, μας δίνουν κουράγιο για να συνεχίσουμε τη προσπάθειά μας στο τομέα της εκπαίδευσης για την αειφορία.

Ευχαριστούμε θερμά το Δήμο Μονεμβασίας και την Πάρνων Α.Ε. για την ουσιαστική υποστήριξή τους, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λακωνίας για την παραχώρηση της αίθουσας και την γενικότερη συμβολή της, τους εκλεκτούς εισηγητές και τους συναδέλφους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς από όλη την Ελλάδα», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΚΠΕ Μολάων.