ΣΠΑΡΤΗ. Το Μουσικό Σχολείο Σπάρτης διοργάνωσε μια ενημέρωση «εφ’ όλης της ύλης»: Θέματα εγγραφής, εισαγωγής, φοίτησης, λειτουργίας, αποφοίτησης χθες Τετάρτη 17 Μαΐου στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Σπάρτης (Αίθουσα Ε. Φιλιππόπουλος - Ισόγειο Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης).

Στην εκδήλωση που απευθυνόταν σε παιδιά και γονείς έγινε λόγος για τη μορφή της παρεχόμενης από το Μουσικό σχολείο Παιδείας, τις ώρες διδασκαλίας, τα μαθήματα, τις μεθόδους, τη μετακίνηση αλλά και το νέο κτίριο με σκοπό τη «διόρθωση» της παραπληροφόρησης που υπάρχει σε σχέση με τα ζητήματα αυτά.

Υπενθυμίζεται ότι το Μουσικό Σχολείο Σπάρτης έως τις 31 Μαΐου του 2017 δέχεται αιτήσεις μαθητών/μαθητριών της Στ΄ τάξης των Δημοτικών Σχολείων της Σπάρτης και της ευρύτερης περιοχής της Λακωνίας, για την εισαγωγή τους στην Α΄ τάξη Γυμνασίου.

Τις αιτήσεις θα προμηθευτούν οι μαθητές από το Δημοτικό τους σχολείο ή από το ίδιο το Μουσικό Σχολείο Σπάρτης. Τις υποβάλλουν δε ηλεκτρονικά στη διεύθυνση https://www.ms-exams.com/main.php. Στον ιστότοπο παρέχονται όλες οι απαραίτητες οδηγίες και πληροφορίες για τις εγγραφές.

Οι μουσικές γνώσεις δεν είναι απαραίτητες. Πρέπει όμως ο υποψήφιος μαθητής να αγαπά πραγματικά τη μουσική. Στις εισαγωγικές εξετάσεις, που διενεργούνται από ειδική επιτροπή μετά τις 15 Ιουνίου, αξιολογείται η μουσική αίσθηση και αντίληψη του κάθε υποψηφίου, οι μουσικές δεξιότητες.