ΛΑΚΩΝΙΑ. Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 12 Μαΐου το πρωί και το απόγευμα, στο Γύθειο και στη Σκάλα Λακωνίας, αντίστοιχα, ημερίδες με θέμα «Ασφαλής πλοήγηση στο Διαδίκτυο».

Οι ημερίδες διοργανώθηκαν από την Διεύθυνση Αστυνομίας Λακωνίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου, σε συνεργασία με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, τους Δήμους Ανατολικής Μάνης και Ευρώτα και την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών, αλλά κυρίως των μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών, για την ασφαλή πλοήγηση στο Διαδίκτυο.

Τις ημερίδες στο Γύθειο και στη Σκάλα, παρακολούθησαν μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, γονείς και εκπαιδευτικοί, αλλά και πολίτες κάθε ηλικίας, οι οποίοι ενημερώθηκαν με πρακτικά παραδείγματα, τόσο για τους κινδύνους που υπάρχουν στο διαδίκτυο όσο και για το πώς μπορούν να χειρίζονται τις εφαρμογές τους με ασφάλεια. Αντίστοιχες ημερίδες, πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία, πριν δύο εβδομάδες, στην Σπάρτη και τους Μολάους Λακωνίας (δελτίο τύπου της 29-04-2017).

Κύριος ομιλητής των ημερίδων ήταν ο Αστυνόμος Α΄ Βασίλειος Σπυρόπουλος, της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ο οποίος μαζί με τον Υπαστυνόμο Β΄ Χρήστο Παπαδόπουλο της ιδίας υπηρεσίας, ανέπτυξαν τις παρακάτω θεματικές ενότητες:
• cyberbullying,
• κίνδυνοι που ελλοχεύουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και
• γενικότερα θέματα ασφαλούς πλοήγησης στο Διαδίκτυο.