Υλικά (για 4 άτομα)

• 800 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
• 3 φέτες ψωμί, χωρίς κόρα
• 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
• 1 αβγό
• 2 κουταλιές δυόσμο ψιλοκομμένο
• 2 κουταλιές βασιλικό ψιλοκομμένο
• 11/2 φλιτζ.κεφαλογραβιέρα χοντροκομμένη
• 1 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
• Αλάτι, πιπέρι

Παρασκευή

Βάζουμε τον κιμά σε μία λεκάνη. Μουσκεύουμε το ψωμί σε ένα μπολ με νερό, το στύβουμε καλά με τα χέρια μας και το ρίχνουμε στη λεκάνη. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το αυγό, το δυόσμο, το βασιλικό, το ένα φλιτζάνι τυρί, αλάτι, πιπέρι και τα ζυμώνουμε.

Παίρνουμε λίγο λίγο μείγμα και το πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια. Τα αλευρώνουμε και τα βάζουμε σε πιατέλα.

Ρίχνουμε αρκετό λάδι σε ένα τηγάνι και, μόλις κάψει, τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια, μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα, ώστε να στραγγίξουν, και τα βάζουμε σε πιατέλα. Τα πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη κεφαλογραβιέρα και τα σερβίρουμε.

Συμβουλή: Για πιο αφράτα κεφτεδάκια, μπορούμε να αντικαταστήσουμε τον μισό μοσχαρίσιο κιμά με χοιρινό.