ΝΕΑΠΟΛΗ. Στην ραδιοφωνική εκπομπή της Τρίτης 9 Μαΐου ο Νίκος Χατζηνικολάου στον Real FM που αναμεταδίδει το ραδιόφωνο NOTOS 94.9, αναφέρθηκε στα Μουσεία της Νεάπολης Λακωνίας.

Αφορμή για την αναφορά στάθηκε μήνυμα ακροάτριας η οποία παραπονέθηκε γιατί, επισκεπτόμενη την Νεάπολη το τριήμερο της Πρωτομαγιάς την Νεάπολη, με έκπληξη διαπίστωσε ότι το Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο αφενός παρέμεινε ανοιχτό μόνον το Σάββατο 08.00-15.00 και κλειστό Κυριακή 30/4 και Δευτέρα 1/5 και το Μουσείο Ανάδειξης και Προβολής της Ναυτικής Παράδοσης αφετέρου παρέμεινε κλειστό και το Σάββατο 29/4 εκτός από την Κυριακή και τη Δευτέρα.

Η ακροάτρια στηλίτευσε το γεγονός αυτό ενώ συμπλήρωσε ότι σε επιστολή διαμαρτυρίας που έστειλε στην Υπουργό Πολιτισμού πρότεινε να κλείσουν όλα τα Μουσεία εντελώς, να χαριστούν τα εκθέματα και οι χώροι που έχουν πληρωθεί από τους Έλληνες φορολογούμενους να φιλοξενήσουν μετανάστες.

Το σχόλιο αυτό που αφορά στα κλειστά Μουσεία φυσικά αφορά Μουσεία και Αρχαιολογικούς χώρους σε όλη την Ελληνική επικράτεια. Σε ό,τι μας αφορά πάντως, ο Τουρισμός που θέλει η Λακωνία δεν μπορεί να αναπτυχθεί ξέχωρα από τον πολιτισμό. Είναι απαραίτητοι οι δρόμοι, τα λιμάνια, τα σύγχρονα καταλύμματα με ανταγωνιστικές τιμές, τα όμορφα τοπία είναι όμως εξίσου απαραίτητα και τα ανοιχτά μουσεία…