ΣΠΑΡΤΗ. Ρεκόρ συμμετοχής σημειώθηκε στην ψηφοφορία του notospress.gr που αφορούσε καταλληλότερο πρόσωπο για Δήμαρχο Σπάρτης. Για πρώτη φορά 673 αναγνώστες ψήφισαν και μετέτρεψαν την ψηφοφορία σε μια σκληρή αναμέτρηση όπου σχεδόν όλοι είναι νικητές ή όλοι είναι ηττημένοι.

Το ερώτημα ήταν: Ποιόν θεωρείς καταλληλότερο για Δήμαρχο Σπάρτης για τη νέα θητεία.
Τα αποτελέσματα είναι τα εξής:
Άλλος - Άλλη 30% (199 ψήφοι)
Βαλιώτης Βαγγέλης 29% (198 ψήφοι)
Τζανετέα Ντία 29% (196 ψήφοι)
Αργειτάκος Σταύρος 10% (70 ψήφοι)
ΔΓ - ΔΑ 1% (10 ψήφοι)

Με μια προσεκτική ανάγνωση, κάτω από την ίδια οπτική, δείχνει ότι όλοι θα μπορούσαν να είναι νικητές.

Η επιλογή Άλλος – Άλλη έστω και με μια ψήφο κατέλαβε την πρώη θέση αφήνοντας πίσω αυτοδιοικητικούς εν ενεργεία. Παρόλο που πίσω από αυτή την επιλογή βρίσκονται 2-3 πρόσωπα οι ψηφοφόροι της κατόρθωσαν να συντονιστούν και να αντιδράσουν μπροστά σε μία έντονη αναμέτρηση Βαλιώτη – Τζανετέα και τελικά να πάρουν την πρωτιά.

Η επιλογή Βαλιώτης Βαγγέλης συσπείρωσε γύρω του όλο τον σκληρό πυρήνα που με τη σειρά του δημιούργησε ρεύμα, ξεπερνώντας τη φθορά που ήδη έχει σημειώσει διαχειριζόμενος εξουσία. Πήρα την δεύτερη θέση με διαφορά αναπνοής από το Άλλος – Άλλη.

Η επιλογή Τζανετέα Ντία αν και άργησε να μπει στο παιχνίδι της αναμέτρησης κατόρθωσε παίρνοντας πολλές φορές κεφάλι να τερματίσει στην Τρίτη θέση με 3 ψήφους μόνο διαφορά από τον πρώτο. Κάποιες στιγμές έδειξε ότι ίσως είναι η νικήτρια.

Η επιλογή Αργειτάκος Σταύρος είναι φανερό ότι δεν συσπείρωσε και δεν ξεσήκωσε τους ψηφοφόρους του όπως συνέβη στις άλλες περιπτώσεις. Με μεγάλη διαφορά που σαφώς είναι καμπανάκι συναγερμού, είναι όμως στο παιχνίδι.

Ψήφισαν συνολικά 673 αναγνώστες σπάζοντας ρεκόρ στις 187 ψηφοφορίες που έχει διενεργήσει μέχρι σήμερα το notospress.gr. Ειδικά τις τελευταίες ημέρες έγινε πραγματική μάχη.

Με μια άλλη ανάγνωση την ψηφοφορίας μπορεί κάποιος να θεωρήσει όλους ηττημένους.

Η πρώτη επιλογή, Άλλος - Άλλη παρόλο που μπορεί να αφορούσε τον οποιοδήποτε νέο υποψήφιο ( από κάθε άλλη παράταξη ή και κόμμα) έχει κάποιος υπόψιν ή ακόμα και αν τον φαντάζεται, δεν κατόρθωσε να αποκολληθεί από τους εν ενεργεία αυτοδιοικητικούς.

Η δεύτερη επιλογή Βαλιώτης Βαγγέλης αν και έδειξε ότι κινητοποίησε δυνάμεις δεν κατόρθωσε τελικά, ειδικά στον χώρο του διαδικτύου να πάρει το κεφάλι, αν και είναι Δήμαρχος που του απομένει αρκετό διάστημα θητείας. Οι αναγνώστες τον τοποθέτησαν σε μια ασφυκτική ανάμεσα στο Άλλος – Άλλη και στο Ντία Τζανετέα.

Η τρίτη επιλογή, η Τζανετέα Ντία, προσπάθησε στον χώρο του διαδικτύου να κερδίσει χώρο, αλλά παρόλο που διαχειρίζεται μια υψηλή εξουσία δεν κατόρθωσε να ξεπεράσει την ανάγκη των πολιτών να στραφούν σε άλλο πρόσωπο.
Η τέταρτη επιλογή, του Σταύρου Αργειτάκου θα μπορούσε να χαρακτηριστεί αουτσαιντερ αφού δεν μπόρεσε να παρακολουθήσει την κόντρα των άλλων, γεγονός που πρέπει να τον απασχολήσει.

Nα θυμίσουμε ότι η ψηφοφορία δεν είναι δημοσκόπηση αλλά καταγραφή της άποψης των αναγνωστών του notospress.gr.