Υλικά (για 4 άτομα)

• 700 γρ. τυρί φέτα
• 3 αυγά
• 1 ½ φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 1 ½ φλιτζ. σιμιγδάλι ψιλό
• Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
• Πιπέρι


Παρασκευή

Κόβουμε το τυρί σε μικρούς κύβους, τους βάζουμε σε μία πιατέλα και τους αλείφουμε με λίγο νερό. Χτυπάμε τα αυγά, τα βάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε λίγο πιπέρι.

Πασπαλίζουμε ένα-ένα τα κομμάτια του τυριού με το αλεύρι, τα βουτάμε στο αυγό και τέλος στο σιμιγδάλι. Τα βάζουμε πάλι στην πιατέλα και τα αφήνουμε στο ψυγείο για ½ ώρα.

Ρίχνουμε αρκετό λάδι σε ένα τηγάνι και, μόλις ζεσταθεί καλά, προσθέτουμε τα κομμάτια του τυριού λίγα λίγα και τα αφήνουμε να ροδίσουν. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα, ώστε να στραγγίξουν, και σερβίρουμε σε πιατέλα.

Συμβουλή: Η καλύτερη φέτα ωριμάζει σε βαρέλια και γίνεται το Μάιο, όταν η χλωρίδα είναι πλουσιότερη.