Για τις εξελίξεις στα διοικητικά δρώμενα του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης των μελών της τριμελούς επιτροπής εργασίας που έχει συστήσει, με μέλη της διοίκησης της «Μάνας του Λόχου», μίλησε στον ΣΠΟΡ FM ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

Ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός έκανε λόγο για συνάντηση... παρωδία και στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα προς τον υιό Μπαλτάκο και τους συνεργάτες του να αποφασίσουν τι θέλουν και αν θα παραμείνουν ή όχι στη διοίκηση, καλώντας τους να παραιτηθούν άμεσα εφόσον δεν θέλουν να συνεχίσουν και ανακοινώνοντας ο ίδιος και την απόφασή του να αναλάβει άμεσα όλες τις υποχρεώσεις του ΑΟ και πως το γήπεδο του Παναθηναϊκού, η Πολιτεία που θα στεγάσει όλα τα τμήματα του Συλλόγου πρέπει να γίνει και θα ήταν ευχής έργον να γίνει στο Γουδή.

«Ηταν μια συνάντηση παρωδία και θα σας εξηγήσω γιατί. Από τις 5 Απρίλη έχουμε ζητήσει μια συνάντηση που για διαφόρους λόγους και για λόγους που μόνο οι ίδιοι γνωρίζουν καταφέραμε να κάνουμε σήμερα, όχι με διοικούντες αλλά με κάποιους ανθρώπους σε πιο χαμηλές θέσεις στην ιεραρχία του ερασιτέχνη. Και από όλα τα στοιχεία που είχαμε ζητήσει καταφέραμε να πάρουμε τις υποχρεώσεις των τμημάτων και τον απολογισμό της φετινής χρονιάς και το καταστατικό. Την έκθεση της Delloitte και την ενημέρωση για το γήπεδο, που ήταν τα πιο σημαντικά ζητήματα, όπως είπαν στη συνάντηση και σε μια επιστολή που έλαβα προ 15 λεπτών από τον υιο Μπαλτάκο, δεν είναι διατεθειμένοι να τα δώσουν και θα τα μάθω και εγώ όπως όλοι οι Ελληνες, μέσω μιας συνέντευξης Τύπου, όπως και οι υπόλοιποι Έλληνες», είπε αρχικά ο Δ. Γιαννακόπουλος.

Εκτόξευση με γήπεδο στο Γουδή
Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ξεκαθάρισε στη συνέχεια της τοποθέτησής του με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι το γήπεδο του Παναθηναϊκού πρέπει να γίνει στο Γουδή, τονίζοντας ότι μια τέτοια εξέλιξη θα εκτοξεύσει τον Σύλλογο: «Ακόμα και για το θέμα του γηπέδου, που αν γίνει το γήπεδο στο Γουδή θα είναι η εκτόξευση του Παναθηναϊκού, ούτε και εκεί έχουμε ενημέρωση, δεν ξέρω πώς το τρέχουν. Δηλαδή, ο άνθρωπος που ενδιαφέρεται να επενδύσει στον Ερασιτέχνη και να βάλει τα χρήματά του, θα ενημερωθεί για τα πιο σημαντικά ζητήματα που αφορούν στο Σύλλογο, από μια συνέντευξη Τύπου; Στη δε επιστολή υπάρχουν και ασάφειες και πάρα πολλά ψέματα για θέματα που αφορούν στην ΚΑΕ και τον Ερασιτέχνη. Είτε οι νομικοί τους δεν ξέρουν το νόμο, είτε προσπαθούν να τους εξυπηρετήσουμε οικονομικά, κάτι που δεν θα γίνει γιατί δεν υπάρχει καμία εμπιστοσύνη στα πρόσωπα που σήμερα διοικούν. Το γιατί δεν υπάρχει εμπιστοσύνη, λεπτομέρειες, θα βγουν κάποια στιγμή στον αέρα».

Συνεχίζοντας, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος απευθυνόμενος προς τη σημερινή διοίκηση του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, έριξε το γάντι και δήλωσε έτοιμος να αναλάβει όλες τις υποχρεώσεις του Συλλόγου, όποιες κι αν είναι αυτές, αρκεί ο υιός Μπαλτάκος να τηρήσει την υπόσχεση που στο ίδιο ραδιοφωνικό σταθμό είχε δώσει, πως θα δηλώσει την παραίτηση της διοίκησής του, με την εμφάνιση της δήλωσης ενδιαφέροντος από την πλευρά του ισχυρού άνδρα της ΚΑΕ.

«Δεν υπάρχει καμία διάθεση να αποχωρήσουν. Ο Μπαλτάκος δεν έχει διάθεση να κάνει αυτό που αρχικά είχε πει και να κάνει στην άκρη για ανθρώπους που θέλουν να προσφέρουν, όπως ο κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Παρακαλούμε πολύ. Δώστε μας μια σαφή απάντηση. Θα κρατήσετε τον Ερασιτέχνη; Θα βάλετε χρήματα ή θέλετε να μπουν άνθρωποι που θα τον εκτοξεύσουν, βάζοντας τα χρήματά τους. Απαντήστε μας αν έχετε διάθεση να παραιτηθείτε, το συντομότερο δυνατόν. Εγώ έχω τη διάθεση να ξανακάνω τον Παναθηναϊκό πρωταθλητή σε όλα τα σπορ. Και είμαι έτοιμος να αναλάβω τώρα τον Παναθηναϊκό με ό,τι υποχρεώσεις έχει. Τις αναλαμβάνω όλες. Ας παραιτηθούν το συντομότερο δυνατό».

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ήταν ξεκάθαρα κατηγορηματικός και για τη δημιουργία της Πολιτείας του Παναθηναϊκού, εκεί που χτυπά η καρδιά του τριφυλλιού, στο Γουδή: «Δεν ξέρω την ενημέρωση του Ερασιτέχνη, εγώ έχω λάβει προ 15 λεπτών μια επιστολή ότι για τα οικονομικά ζητήματα, την έκθεση της Delloitte και το γηπεδικό θα ενημερωθώ μαζί με τα εκατομμύρια των Ελλήνων σε μια συνέντευξη Τύπου, όποτε αποφασίσουν να την κάνουν. Ολος ο κόσμος του Παναθηναϊκού ζει και αναπνέει για μια Πολιτεία, συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού μου και μακάρι να γίνει στο Γουδή. Μέσα στο Δήμο της Αθήνας, σε μια περιοχή όπου ζει, αναπνέει και χτυπά η Παναθηναϊκή καρδιά».

Πηγή: onsports.gr