Με μια ανοιχτή επιστολή προς τα ΜΜΕ ο Γιάννης Σπυρόπουλος εξηγεί γιατί δεν είναι υποψήφιος για τη Διοίκηση της ΕΠΣ Λακωνίας στις επικείμενες εκλογές καταλογίζοντας ευθύνες για τον επιτηδευμένο αποκλεισμό του σε κάποιους "αυτόκλητους σωτήρες" του ποδοσφαίρου που φοβήθηκαν την αποδοχή που φαίνεται πως θα του επεφύλασσε το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο του νομού.

«Η αγάπη και το πάθος μου για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο καθώς και η λογική που επικρατεί στις αποφάσεις μου τόσο προσωπικά όσο και επαγγελματικά με ώθησαν να ασχοληθώ με το ποδόσφαιρο του νομού μας και συγκεκριμένα από το 1985 έως και το 1995 σαν παράγοντας στο Λεωνίδα Σπάρτης με επιτυχίες τόσο στο νομό μας αλλά και στη Δ Εθνική.

Από το 1995 έως και σήμερα έχοντας την εμπειρία από το Λεωνίδα Σπάρτης εκλέγομαι ανελλιπώς με πολύ υψηλή αποδοχή από τα σωματεία του νομού μας στη διοίκηση της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων της Λακωνίας.

Έχοντας μεγάλη υποστήριξη όλα αυτά τα χρόνια από τα σωματεία έπαιρνα δύναμη και θάρρος ώστε να βοηθώ στο βαθμό που μπορούσα το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο μας και με την εμπειρία μου όλα αυτά τα χρόνια πιστεύω ότι μπορώ να συνεχίσω να προσφέρω από τη θέση αυτή στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο του νομού μας.

Δυστυχώς όμως κάποιοι αυτόκλητοι σωτήρες του ποδοσφαίρου μας δεν θέλουν να ασχοληθώ από αυτό το μετερίζι διότι δεν μπορούν να δεχτούν ότι το γενικό καλό του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου δεν περνάει μέσα από τα προσωπικά συμφέροντα, θέση που για μένα είναι αρχή απαράβατη.

Αυτοί οι άνθρωποι με καθεστωτικές πρακτικές έκαναν ότι μπορούσαν για να μην είμαι υποψήφιος για τη διοίκηση της ΕΠΣ Λακωνίας, αφού με φέρανε προ τετελεσμένων γεγονότων τελευταία στιγμή ώστε να μην έχω το χρόνο να αντιδράσω, καθώς τους ενοχλούσε η διαφαινόμενη μεγάλη αποδοχή μου από το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο του νομού μας.

Παρ’ όλα αυτά θέλω να ξέρουν ότι δεν κατάφεραν απολύτως τίποτα και εγώ θα συνεχίσω να είμαι δίπλα στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της Λακωνίας και σε όποια σωστή απόφαση θα με έχουν δίπλα τους αλλά σε κάθε απόφαση που πάει πίσω το Λακωνικό ποδόσφαιρο θα με βρίσκουν απέναντι τους πολύ δυναμικά και πάντοτε με διαφάνεια και ειλικρίνεια.

Με εκτίμηση
Γιάννης Σπυρόπουλος»