ΣΠΑΡΤΗ. Mε το ρεπορτάζ που θα παρακολουθήσετε το notospress.gr ολοκληρώνει τον πρώτο κύκλο ρεπορτάζ και δημοσιευμάτων που αφορούν στη διαχείριση των απορριμμάτων. Καταδείξαμε μέσα κι έξω από την πόλη της Σπάρτης την κατάσταση που επικρατεί. Χωματερές σε ποτάμια και βουνά, μια πόλη βρώμικη κι ένας ΧΑΔΑ σε πλήρη λειτουργία. Ένας ΧΑΔΑ που, αν και δίνει λύση στον Δήμο, καθημερινά σταλάζει ρύπανση, μόλυνση και «καρκίνο» στο περιβάλλον και τους ανθρώπους.

Ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, ενόσω εξελισσόταν το ρεπορτάζ στον ΧΑΔΑ, την Μ. Πέμπτη υπέγραψε τη δημοπράτηση της αποκατάστασης του ΧΑΔΑ στη θέση Αφυσσού (Προβατομάνδρα) του Δήμου Σπάρτης. Το έργο έχει προϋπολογισμό 3 εκατομμύρια ευρώ και η επιτυχής υλοποίησή του «θα αποτελέσει σταθμό για την περιβαλλοντική αναβάθμιση και την προστασία της δημόσιας υγείας στη Σπάρτη και τη Λακωνία, αφού θα αποκατασταθεί μια τεράστια περιβαλλοντική πληγή της Πελοποννήσου» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου.
Ο κ. Τατούλης σημείωσε επίσης ότι πρόκειται για την αίσια έκβαση μιας ιδιαίτερα δύσκολης διαδικασίας την οποία ανέλαβε η Περιφέρεια, ώστε να βρει τους απαιτούμενους πόρους, να ωριμάσει τις σχετικές μελέτες και να εξασφαλίσει την ομαλή εκτέλεση του έργου στο σύνολό του.

Το θέμα – ερώτημα είναι αν για να αποκατασταθεί ο ΧΑΔΑ πρέπει να σταματήσει να λειτουργεί. Αν η λειτουργία του ΧΑΔΑ σταματήσει που θα θάβει τα σκουπίδια του ο Δήμος Σπάρτης;