ΣΠΑΡΤΗ. Ο Δήμος Σπάρτης στα πλαίσια της υλοποίησης του προγράμματος τουριστικής προβολής του, συμμετείχε για πρώτη φορά στη διεθνή έκθεση τουρισμού BIT 2017 (2-4 Απριλίου 2017) στο Μιλάνο της Ιταλίας, σηματοδοτώντας το άνοιγμα του στην ιταλική τουριστική αγορά. Όπως αναφέρει στο notospress.gr ο πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Σπάρτης κ. Χρήστος Αλεξάκος «η έκθεση ΒΙΤ πραγματοποιήθηκε στο σύγχρονο εκθεσιακό κέντρο Fiera Milano και συμμετείχαν 1500 hosted buyers, 2000 εταιρείες και φορείς και δεκάδες χιλιάδες επαγγελματίες Τουρισμού, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία την έκθεση επισκέφθηκαν 50.000 άτομα. Από Ελληνικής πλευράς τα αισιόδοξα μηνύματα για αύξηση των πτήσεων από Ιταλία και των οδικών αφίξεων δικαίωσαν όσες περιοχές συμμετείχαν φέτος στην έκθεσης».

Ο Δήμος Σπάρτης συμμετείχε ως συνεκθέτης στο περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου με έντυπο πληροφοριακό υλικό αναμνηστικά δώρα καθώς και presskit για τους δημοσιογράφους σε ψηφιακή μορφή με video και φωτογραφίες και κείμενα στην Ιταλική γλώσσα.

Οι εκπρόσωποι του Δήμου Σπάρτης Χριστίνα Μακρυσοπούλου, δημοτική σύμβουλος και Χρήστος Μητράκος προϊστάμενος του Τμήματος Τουρισμού είχαν σειρά επαφών με ταξιδιωτικούς πράκτορες, δημοσιογράφους και bloggers.
Το ενδιαφέρον εντοπίστηκε όχι μόνον στην αρχαία Σπάρτη και στο Μυστρά αλλά και στη φυσική ομορφιά του Ταυγέτου και του Πάρνωνα στην πεζοπορία, ορειβασία και ποδηλασία βουνού.

Ο Δήμος Σπάρτης θα επανέλθει στις διεθνείς εκθέσεις το Φθινόπωρο του 2017.
Σύμφωνα με πληροφορίες η Επιτροπή Τουρισμού θα επιχειρήσει να καταδείξει τόσο τα συνολικά αποτελέσματα του έργου της όσο και τις παρατηρήσεις που προκύπτουν από την προσεκτική ανάλυση και ερμηνεία των δεδομένων. Δεν αποκλείεται την χρήσιμη ενημέρωση να την επιχειρήσει μέσα από την διεξαγωγή ειδικής Ημερίδας για τον Τουρισμό.