Υλικά

Εντόσθια από κατσίκι μετρίου μεγέθους (κοιλίτσα, έντερα, συκωταριά)
1 μεγάλο μάτσο μάραθο τρυφερό

1 μάτσο κρεμμυδάκια

1/2 φλιτζανάκι ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

Παρασκευή

Καθαρίζουμε τα έντερα βάζοντας τα από κάτω από τη βρύση να ξεπλυθούν και μετά με μια βελόνα πλεξίματος ή μια λεπτή βέργα, γυρίζουμε τη μέσα πλευρά έξω.Τα δένουμε στη μέση , τα πλέκουμε ανάλατη κοτσίδα, τα δένουμε πάλι στο κάτω μέρος και τα ζεματάμε για 2-3 λεπτά.
Ζεματίζουμε την κοιλιά και ξύνουμε την πετσούλα που έχει στην επιφάνεια μέχρι να απομακρυνθεί και να καθαρίσει καλά.
Πλένουμε καλά όλα τα κομμάτια , τα ραντίζουμε με λεμόνι ή λίγο ξύδι για να μη μυρίζουν και τα κόβουμε ομοιόμορφα σε μέγεθος μπουκίτσας.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεστάνει. Προσθέτουμε τα εντόσθια και τα γυρίζουμε για μερικά λεπτά για να νοστιμίσουν.Προσθέτουμε το μάραθο και τα κρεμμυδάκια κομμένα σε μέγεθος 2-3 εκ. και τα γυρίζουμε μέχρι να μαραθούν.Αλατοπιπερώνουμε , προσθέτουμε λίγο νερό και μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να βράσει το φαγητό μας και να μείνει με ελάχιστο ζωμό.
Συνοδεύεται με φρέσκο χυμό λεμονιού. Είναι πολύ ελαφρύ και γευστικό πιάτο.